Vastgoed

Verkoop van huisjes in Hengelhoef gestart

Projectontwikkelaar Twin Properties, de eigenaar van het domein Hengelhoef, is in alle stilte gestart met de verkoop van de vakantiehuisjes op het domein.

Voor minimum 25.000 euro krijgen geïnteresseerden een studio voor 99 jaar in erfpacht, een appartement kost tussen de 50.000 en 60.000 euro. De verkoopprijzen zijn zo laag omdat de gebouwenalleen aan de buitenkant gerenoveerd zijn. In totaal zijn 30 studio's en 120 appartementen te koop.

In het najaar zouden de nieuwe eigenaars hun vakantie op Hengelhoef kunnen doorbrengen. De bewoners mogen niet permanent hun intrek nemen in de huisjes. De verkoop is al vorige week woensdag van start gegaan. De projectontwikkelaar wou er geen ruchtbaarheid aan geven om mensen die op de wachtlijst stonden, de kans te geven eerst te komen kijken.

Twin Properties kocht het domein eind vorig jaar van de Belgische overheid voor 5,35 miljoen euro. De overheid betaalde er in 2000 ruim 19 miljoen euro voor en richtte het toen in als asielcentrum. De laatste drie jaren was het domein verlaten.