Vastgoed

Hoe bepaal je waar je wilt gaan wonen

Hoe bepaal je waar je wilt gaan wonen
Ben je op zoek naar een nieuw huis in een nieuwe gemeente? Er zijn verschillende redenen om je stekkie in je oude gemeente te verlaten. Baankansen, kinderen of de liefde kunnen een goede reden zijn. Misschien ben jij wel op zoek naar een goede makelaar in Putten. Met de huidige krapte op de huizenmarkt heb je het helaas niet altijd voor het kiezen en is het vaak pakken wat je pakken kunt. Toch is het slim om een beetje kritisch te zijn en niet te settelen voor het eerste de beste huisje dat op je pad komt. Hoe kies je nou de beste nieuwe buurt voor jou en je gezin? Daar vertellen we in dit artikel alles over.

Veiligheid

Zeker in grote steden zijn niet alle buurten even veilig. Als je kinderen hebt, is het fijn om op zoek te gaan naar een huisje op een woonerf, waar mensen niet harder dan 30 moeten rijden. Hoewel gemeenten er vaak alles aan doen om het zo veilig mogelijk te houden, kunnen omwonenden in de buurt van een daklozenopvang of opvang voor verslaving soms ook wat overlast ervaren. Ook dit is met kinderen vaak niet zo'n goed idee.

Bereikbaarheid

Hoe goed is jouw nieuwe huisje bereikbaar? Als je vaak met het OV gaat is het heel prettig als je huis op loop- of fietsafstand van het station is, want dat ritje met de bus duurt vaak onnodig lang. Anders is het prettig als de bushalte enigszins in de buurt is. Als je vaker met de auto gaat: je hebt misschien niet de luxe dat je je auto op privéterrein kunt parkeren, dus is er dan wel een mogelijkheid om de auto in de straat te parkeren zonder dat je hier enorm veel voor moet betalen? Is er een zekerheid dat je op korte termijn een parkeervergunning kan krijgen?

Voorzieningen in de buurt

Tot slot is het goed om even te kijken naar de voorzieningen in de buurt. Als je kinderen hebt is het fijn om in de buurt te wonen van een school die vanaf jouw huis via een veilige weg met de fiets of te voet te bereiken is. Daarnaast zijn de nodige winkels zoals een supermarkt en een drogist in de buurt ook geen overbodige luxe. Hou je van een beetje reuring? Dan is het heel irritant als je eerst drie kwartier moet fietsen voor het eerste café. Ook iets om over na te denken.

Ook interessant