Interieur

Velux lanceert modulaire lichtstraten ism Foster + Partners

Velux lanceert modulaire lichtstraten ism Foster + Partners
De Velux Groep en de Londense architecten Foster + Partners hebben de krachten gebundeld om de markt van de lichtstraten voor commerciële gebouwen radicaal te vernieuwen. Deze samenwerking heeft een uniek resultaat opgeleverd: de modulaire lichtstraten van Velux. Ze werden officieel aan de sector voorgesteld op 13 september in Londen. Samen startten ze een nieuw tijdperk van design voor daglicht op een avondlijk event in het spectaculaire Londense baken van Foster + Partners, The Gherkin.

Partnership voor licht en lucht
Met een gedeelde passie voor daglicht en een comfortabel woonklimaat hebben de Velux Groep en Foster + Partners hun schouders gezet onder een innovatief gemeenschappelijk project: het ontwerpen van een duurzame oplossing om op een eenvoudige en gemakkelijke manier daglicht te brengen in commerciële en openbare gebouwen zoals scholen, ziekenhuizen en winkelcentra. Het is de eerste keer dat beide ondernemingen zo nauw samenwerken.



"Foster + Partners was een perfecte partner voor ons omdat daglicht een essentieel onderdeel is van de activiteiten van onze beide bedrijven. Hun ervaring in design en architectuur vormt ook een perfecte aanvulling op onze technische knowhow. Dankzij dit partnership kunnen we nu een nieuwe oplossing bieden die voldoet aan een reële marktbehoefte", verduidelijkt Jørgen Tang-Jensen, CEO van de Velux Groep.

Op maat vs. standaard
De modulaire lichtstraten combineren de expertise in daglicht en frisse lucht van Velux met de knowhow van Foster + Partners op het gebied van ontwerp en architecturale behoeften en uitdagingen van gebouwen. Deze samenwerking bracht letterlijk een nieuwe visie op commerciële lichtstraten aan het licht: de modules bieden immers hoogenergetische prestaties, een slank en elegant design en een unieke modulariteit die de traditionele, op maat gemaakte lichtstraat-oplossingen van vandaag definitief in de vergeethoek plaatst.

"Een samenwerking tussen een organisatie zoals Foster + Partners en de Velux Groep levert enorme voordelen op. De problemen waarmee iedereen wereldwijd geconfronteerd wordt, kunnen niet worden opgelost door één individu of, sterker nog, door één discipline, zoals de architectuur. De combinatie van kennis en componenten, zoals we gedaan hebben met Velux, is dus een zeer positief punt voor het toekomstige design omdat we nu veel meer kunnen bereiken met veel minder", zegt David Nelson, Senior Partner en Head of Design bij Foster + Partners.

De modulaire lichtstraten van Velux worden gelanceerd in 2012 in Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, gevolgd in 2013 door België, Nederland, Duitsland en Frankrijk.