Veilige daglichtoplossingen van Jet Bik

25 november 2015 Bron: Jet Bik
Naast een optimale lichtdoorlatendheid, hoge krasbestendigheid en uitmuntende isolatiewaarde kan JET BIK nu ook de claim ‘stootbestendig conform Bouwbesluit’, beter bekend als ‘doorvalveilig’ aan de producteigenschappen van haar glasproducten toevoegen. Onafhankelijk onderzoek toonde aan dat de JET Glasproducten voldoen aan het bouwbesluit en daarmee aan de nieuwste normen ten aanzien van stootbelasting.

Veiligheid in daglichtoplossingen

Al meer dan vijftig jaar is veiligheid een van de belangrijkste pijlers van JET BIK. Het gaat daarbij zowel om de veiligheid van de professionals die de lichtstraten en dakkoepels monteren en onderhouden, als de zorg voor personen die dagelijks van het optimale lichtinval genieten. In het kader van deze visie liet de Nederlandse organisatie haar begaanbare glasproducten recent opnieuw uitvoerig testen op stootbelasting door personen. Uit de toetsing kwam naar voren dat alle onderzochte producten voldoen aan de normen in de geldende versie van het Bouwbesluit.

Uitvoerige tests

Op verzoek van JET BIK voerde SKG-IKOB; het onafhankelijke toetsingsinstituut voor de bouw- en vastgoedsector, diverse impactbeproevingen volgens NEN-EN 1873: 2006 uit. Zowel de hard body impact, uitgevoerd met een zware stalen kogel, als de soft body impact, uitgevoerd met een lederen zak met glaskogeltjes om de kracht van een vallend persoon na te bootsen, werd daarbij onderzocht. Beide impactbeproevingen werden met glans doorstaan, waarmee bewezen is dat de JET Glasproducten, BIK Lichtkoepel Glas en JET GlassLight bestand zijn tegen stootbelasting volgens het Bouwbesluit.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo