Vastgoed

Vastgoedwereld moet zich weer op mens richten

De vastgoedwereld moet weer gebouwen maken waar mensen zich hechten. Aan het woord is Jaap van Rhijn, de voormalige directievoorzitter van Boer Hartog Hooft die sinds de fusie met Colliers ceo van Colliers Nederland is. Volgens Van Rhijn liggen kortetermijndenken, winstbejag en te eenzijdig vertrouwen in de markt ten grondslag aan de grote kantorenleegstand.

Hij pleit dan ook voor een meer duurzame aanpak waar de inhoud voorop staat. De mens, de klant, de eindgebruiker zou weer centraal moeten staan in de manier waarop de vastgoedwereld werkt. Volgens Van Rhijn leven we in een tijd van marketing, meningen en weinig inhoud. En daar moet de vastgoedwereld met vakinhoudelijke oplossingen tegenover staan. Van Rhijn signaleert echter ook kenteringen ten goede: geleidelijk treedt een nieuwe generatie vastgoedpersoonlijkheden aan die de markt anders benadert. Vergeleken met haar voorgangers is die nieuwe generatie transparant en meer no nonsens.

Zo is een groeiende groep vastgoedprofessionals lid van de RICS en onderschrijven ze daarmee de opvattingen van RICS over professionaliteit en de manier waarop met opdrachtgevers moet worden omgegaan. Ook betekent het dat een externe partij over de handhaving van die gedragsregels gaat.

Gebaseerd op: Vastgoedmarkt