Vastgoed

Vastgoedcongres 2022: Slimmer wonen! Beter wonen?

Vastgoedcongres 2022: Slimmer wonen! Beter wonen?
Op vrijdag 18 maart vindt de 22ste editie van het Vastgoedcongres plaats in Flanders Meeting & Convention Center Antwerp. Dit jaar staat het thema “Slimmer wonen! Beter wonen?” centraal. Een toenemende stedelijke bevolking, gewijzigde woonwensen, significante effecten van klimaatverandering en de naweeën van de coronapandemie vereisen de nodige aanpassingen aan onze woonmarkt. Welke nieuwe woonmodellen en woonvormen passen hierbij? Welke technologische en digitale oplossingen dragen bij aan de noodzakelijke transitie op het gebied van energie, mobiliteit en leefbaarheid? En hoe kunnen vastgoedprofessionals consumenten- en toekomstgericht ondernemen in een competitieve markt?

Op deze en veel meer vragen proberen specialisten een antwoord te geven op het populaire Vastgoedcongres van CIB Vlaanderen. Transformatiestrateeg Jo Caudron ontvouwt er een masterplan voor de transformatie van de vastgoedbusiness. Nadien gaan experten als Kaat Decock (directeur projectontwikkeling Groep Huyzentruyt), Maarten Van Acker (professor Stedenbouw) en Johan Albrecht (hoogleraar milieu-economie) in debat over de oververhitte woonmarkt en het belang van kwalitatief wonen. Toon Kympers van Revive zoomt in op het veranderende consumentengedrag dat de vastgoedsector beïnvloedt. Als afsluiter debatteren Barbara Van Den Haute (administrateur-generaal Digitaal Vlaanderen), Arne Allewaert (AMAVI Capital) en Jo Caudron over de impact van digitalisering op de vastgoedwereld en blikken zij vooruit op de toekomst.

Het 22ste Vastgoedcongres start op vrijdag 18 maart vanaf 11u en eindigt rond 18u30 met een uniek netwerkmoment. Inschrijven en fysiek aanwezig zijn kan nog tot en met 2 maart 2022 op www.vastgoedcongres.be. Momenteel zijn al meer dan 600 vastgoedprofessionals ingeschreven voor het congres.

Ook interessant