Algemeen

Vastgoedbelegger Woudstaete kampt met Justitie door fraudezaak

De vastgoedbeleggingsgroep Woudstaete heeft problemen met Justitie in verband met een fraudezaak. Justitie heeft al sinds 2005 in stilte een strafrechtelijk onderzoek lopen naar de directeuren-eigenaren van de vastgoedbelegger. Volgens Justitie zouden werknemers van zakenpartners zijn omgekocht door de directeuren-eigenaren.

De directeuren-eigenaren waar het om gaat zijn Henk van W. en Norbert J.. De twee maakten tot 2000 deel uit van advocatenkantoor Caron & Stevens Baker & McKenzie. Daarna begonnen ze onder de naam Rechtstaete vastgoedadvocaten en belastingadviseurs voor zichzelf. Datzelfde jaar kochten ze van ondernemer Jan Holleman de vastgoedportefeuille Woudstaete. In 2002 werden Rechtstaete en Woudstaete van elkaar gescheiden om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen. Het betreft immers de combinatie vastgoedadvocatuur en vastgoedbeleggen.

Nu komt echter aan het licht dat Henk van W. en Norbert J. verdacht worden van omkoping. Een van de betrokkenen in de zaak is Eildert S., die van 2001 tot begin 2003 directeur was van pensioenuitvoerder AZL uit Heerlen en tot 1,2 miljoen euro aan winstdelingen zou hebben opgestreken door omkoping.

Gebaseerd op: Het Financieele Dagblad
Build for Life