Bedrijfsnieuws

Vastgoedbedrijf WDP vraagt (tweede) notering aan op beurs Amsterdam

Vastgoedbedrijf WDP vraagt (tweede) notering aan op beurs Amsterdam
WDP kondigt aan de aanvraag te hebben ingediend tot een bijkomende beursnotering op Euronext Amsterdam. Deze zogeheten dual listing benadrukt het belang dat WDP hecht aan zijn kernmarkt Benelux, meer specifiek zijn steeds groter wordend Nederlandse aandeel - heden een even groot gewicht als de historische thuismarkt België - binnen de vastgoedportefeuille. Naar verwachting zal deze tweede beursnotering op 18 november 2015 effectief worden.

Deze aanvraag kadert in het stijgende aandeel van Nederland binnen de vastgoedportefeuille (heden een even groot gewicht als de historische thuismarkt België* en het strategische belang van deze markt voor WDP. Vanuit WDP's kantoor te Breda, dat de afgelopen jaren zowel operationeel als commercieel stevig werd uitgebouwd, werd de strategie van flexibele, kwalitatieve service op maat doorgezet tot een gediversifieerde klantenportefeuille in Nederland. WDP profileert zich als een volledig geïntegreerde speler die zijn huurders bijstaat door het volledige vastgoedproces en die vervolgens als eindinvesteerder een langetermijn relatie uitbouwt met zijn klant.

WDP wil een partner zijn voor de logistieke dienstverlener van morgen: bijvoorbeeld het stijgend belang van de vastgoedspecialist in de AGF-sector (noteer hier de in 2015 aangekondigde samenwerking met The Greenery en Staay Food Group), maar ook zijn binding met e-commerce. Recent opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander in Zwolle het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld, op maat gerealiseerd voor wehkamp. Ook het duurzaamheidsaspect is in Nederland prominent; mid-2015 werd een zonnepanelenprogramma voor de Nederlandse vastgoedportefeuille opgestart. WDP wil immers zijn bijdrage leveren tot het behalen van de 2020-doelstellingen inzake Klimaatverandering en duurzame energievoorziening in Nederland.

Deze notering versterkt WDP's profiel en zichtbaarheid als beursgenoteerde speler op de Nederlandse vastgoedmarkt. Bovendien beoogt men via de verhoogde visibiliteit een diversificatie van het aandeelhoudersbestand en een bredere toegang tot de lokale kapitaalmarkt. ABN AMRO Bank treedt op als Listing Agent.

Ook interessant


Build for Life