Vastgoed

Vastgoedaanbod Antwerpen-Noord enkel terug te vinden op Immoscoop

Vastgoedaanbod Antwerpen-Noord enkel terug te vinden op Immoscoop
Ruim 46 immokantoren in Antwerpen-Noord beslissen om hun aanbod vanaf 1 december 2018 enkel nog via de portaalsite Immoscoop.be en hun eigen website aan te bieden, en niet langer via de klassieke immosites. Voor kandidaat-kopers en de aangesloten makelaars brengt deze keuze enkel voordelen met zich mee.

Ongeveer 2 jaar geleden namen enkele makelaars het initiatief om een eigen portaalsite te ontwerpen. Het overaanbod aan vastgoedsites vormde de directe aanleiding. Zulke websites kwamen tot stand door data scraping bij de sites van de makelaars die nadien tegen betaling lid konden worden.

“Ondertussen is het weghalen van kostbare data bij makelaars technisch niet langer mogelijk. Het overaanbod aan vastgoedsites blijft wel een aandachtspunt. Ook voor een particulier is zoiets niet overzichtelijk. De talrijke bezorgdheden werden door creatie van een eigen portaalsite binnen de vastgoedsector weggewerkt”, vertelt Stefaan Janssen, woordvoerder van Immoscoop.be.

Het concept is eenvoudig en duidelijk. Elke makelaar aangesloten bij de portaalsite is mede-eigenaar en beschikt over 1 aandeel binnen Immoscoop. Het is een uitdrukkelijke keuze om het gelijkheidsprincipe te hanteren, wat zich vertaalt in aanzienlijke cijfers. 2 jaar nadat Immoscoop boven de doopvont werd gehouden, zijn er in Vlaanderen ruim 400 aangesloten makelaars die ongeveer 550 kantoren vertegenwoordigen. In de Kempen gebeurde de overstap naar enkel advertering op Immoscoop.be 8 maanden geleden al.

Eén website voor de kandidaat-kopers

“Alvorens de overstap te maken, zetten we een gestructureerde campagne op touw om iedereen gericht te informeren. De consument volgt het aanbod, zo veel is zeker. Met Immoscoop.be hoeven de kandidaat-kopers binnen Antwerpen-Noord slechts 1 website te consulteren, wat hen een groot voordeel (en tijdsbesparing) oplevert. Daarnaast houden makelaars zelf de controle over hun data. Hun werk en beroep worden op die manier beter beschermd”, aldus nog Stefaan Janssen.

Immoscoop.be is een gebruiksvriendelijke website zonder wildgroei aan banners en sluikreclame. Het is een zuiver informatieve website die het meest actuele woningaanbod exclusief op neutrale manier kenbaar maakt. Met een simpele muisklik komen kandidaten rechtstreeks op de eigen website van de makelaar terecht voor verdere informatie.

De initiatiefnemers van Immoscoop.be zijn er zeker van dat het aantal aangesloten makelaars in de nabije toekomst nog aanzienlijk zal vergroten, niet enkel binnen Antwerpen-Noord. Het Waasland stapt op 1 december eveneens mee in het verhaal. Er wordt met belangstelling uitgekeken wanneer Anwerpen-Centrum de stap zal zetten. Bedoeling is alleszins dat de huidige trend in de vastgoedsector zich binnenkort uitbreidt naar heel Vlaanderen.

Ook interessant