Vastgoed

Vastgoed en vermogensbeheer

Wat betekent dat, rijk zijn? Is dat veel geld op je bankrekening hebben? Niet per se. Een heel groot deel van het wereldwijde kapitaal zit niet in de bank, maar in onroerende goederen. Ben je eigenaar van je eigen huis, dan bezit je eigenlijk al een mooie rijkdom. Ook als je geen enorme landgoederen bezit, loont het om na te denken over een strategie om je vastgoedbezit zo slim mogelijk te beheren. Met het oog op een duurzame toekomst, én met het oog op een gezond rendement. En hoe kan dat beter dan door aan vermogensbeheer te doen?

Wat is vermogensbeheer?

Stel: je bent eigenaar van een lapje grond of enkele appartementen. Of misschien heb je de familie-erfenis belegd. Dan wil je die investeringen natuurlijk zo goed mogelijk beheren. Een van de manieren om dat te doen, is aankloppen bij een vermogensbeheerder. Dat is een bank of een andere financiële instelling die jouw vermogen – je kapitaal – zorgvuldig investeert en beheert. Terwijl het voor jou als individu vaak moeilijk is om uit te maken hoe je kapitaal het best laat renderen, weten de vermogensbeheerders beter dan wie ook hoe je van één euro twee euro maakt.

Vermogensbeheer en vastgoed

Wat kan een vermogensbeheerder precies voor jou en je onroerende goederen doen?

Een vermogensbeheerder adviseert je over de financiële, fiscale en juridische aspecten van het vastgoed in je bezit.
De vermogensbeheerder kan je ook tips geven om je roerend kapitaal te investeren in vastgoedprojecten die een beter rendement bieden dan een spaar- of beleggingsformule.
Investeren in een tweede woning is voor veel gezinnen een voordelige investering. Je bank of vermogensbeheerder kan je inlichten over hoe je dit slim aanpakt, met het oog op lage belastingen en successierechten.

Ook voor jou?

Is vermogensbeheer iets voor jou? Dat hangt voornamelijk af van je kapitaal. Veel vermogensbeheerders stellen een minimale vermogensgrens. Andere (online) aanbieders doen al vermogensbeheer vanaf 15.000 euro, al moet je dan niet rekenen op een volledig gepersonaliseerd advies.

Ook interessant