Dossier Batibouw

Vasco presenteert Oni-EL en Beams Mono-EL op Batibouw

  BE   25 januari 2019 Bron: RCA
Vasco presenteert Oni-EL en Beams Mono-EL op Batibouw
Beams Mono-EL
Als trendsetter van innovatieve verwarmings-en ventilatieoplossingen stelt Vasco op Batibouw opnieuw tal van interessante innovaties op gebied van verwarming en ventilatie voor. In Hal 12, stand 101 ontdek je onder meer dť nieuwste referentie op vlak van ventilatie (de Vasco DX, binnenkort ook met optioneel te integreren display), een nieuwe generatie ventilatie-units met warmteterugwinning, extra functionaliteiten die het installatie-en gebruiksgemak ten goede komen, en nieuwe elektrische varianten van top-designradiatoren.

De bekende Oni-radiator krijgt een elektrische variant

Elektrische verwarmingsoplossingen winnen in een steeds meer geŽlektrificeerde markt aan belang. In combinatie met PVpanelen biedt elektrische verwarming een kostenefficiŽnt en gebruiksvriendelijk alternatief voor een klassieke verwarming. Vasco speelt in op deze duurzame trend, met een elektrische variant van de aluminium designradiator ONI, met zijn 8mm de dunste Vasco-radiator ooit.

Ook de elektrische versie van de ONI bestaat volledig uit aluminium: een licht, duurzaam en perfect recycleerbaar materiaal. Naast de vertrouwde topkwaliteit en de supersnelle reactietijd biedt de elektrische ONI een regeling met meerdere functionaliteiten. Enerzijds een veilige werking dankzij een permanente meting en controle van de oppervlaktetemperatuur. Anderzijds kan de ruimtetemperatuur nauwkeurig gecontroleerd worden.

Het uitgepuurde design is ťťn van de grote troeven van ONI, en dat is bij deze elektrische variant niet anders. De elektrische ontvangmodule is haast onzichtbaar aan de achterzijde van de radiator weggewerkt.

Vasco heeft ook aan het gebruiksgemak van de installateurs gedacht, want aan de montage is niets veranderd ten opzichte van de watervoerende ONI-radiatoren. En voor de temperatuurregeling kan de klant een beroep doen op de energieefficiŽnte RF-kamerthermostaat van Vasco.

Ook Beams Mono in een elektrisch jasje

Vasco gooide reeds hoge ogen met de lancering van de aluminium designradiatoren Beams Mono en Bryce Mono: zo won de Beams Mono in November 2018 de Italiaanse Archiproducts Design Award. Met een elektrische variant van de Beams Mono, de Beams Mono-EL, zet Vasco nu nog een stap verder. Een ideale oplossing voor wie voorstander is van elektrische radiatoren en tegelijk zweert bij een uitgepuurd en minimalistisch design.

Ook de elektrische versie van de Beams Mono bestaat uit verticale profielen (breedte 150 mm): een licht, duurzaam en perfect recycleerbaar materiaal. De eindklant krijgt de vrijheid om het toestel in te passen in de look & feel van zijn eigen woning, want hij kan zelf bepalen waar en hoeveel profielen er geplaatst worden (max. 3 stuks).

Een elektrische radiator heeft natuurlijk geen last van cv-aansluitingen die het zicht ontsieren. Zo krijgt het pure design van dit topproduct nog meer vrij spel. Om een elektrische weerstand in de Beams Mono te integreren, ontwikkelden de ingenieurs van Vasco een nieuwe afdekplaat op de achterzijde, waardoor elektrische componenten volledig aan het zicht onttrokken zijn.De radiator kan bliksemsnel opwarmen tot 80 ŗ 85 įC en de gebruiker snel van het gewenste warmtecomfort voorzien.

Ook deze radiator maakt gebruik van de dubbele functionaliteiten. Enerzijds een veilige werking dankzij een permanente meting en controle van de oppervlaktetemperatuur. Anderzijds kan de ruimtetemperatuur nauwkeurig gecontroleerd worden. De temperatuur wordt geregeld via een RF-thermostaat waarbij de individuele profielen gekoppeld of afzonderlijk aangestuurd kunnen worden.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo