Verwarming & Sanitair

Vasco pakt op Batibouw uit met breed gamma voor binnenklimaat

Vasco pakt op Batibouw uit met breed gamma voor binnenklimaat
Bouwen en verbouwen wordt er niet eenvoudiger op. Zeker niet op het vlak van het binnenklimaat. Om vandaag aan alle energie- en comforteisen te voldoen, heb je echt wel een samenhangend concept op maat nodig. En daarvoor kan je nu ook bij ‘totaalaanbieder’ VASCO terecht, met nieuwigheden in elk van zijn drie specialisaties: designradiatoren, vloerverwarming en ventilatie. Kortom, wie warm loopt voor innovatie en design, zal niet van een koude kermis thuiskomen.

Niva: de ‘zwevende’ designradiator

Veel gekopieerd, nooit geëvenaard: zo omschrijft Vasco zijn Niva designradiator, publiekslieveling uit de creatieve koker van geestelijke vader Wim Segers. Niva valt op door zijn strakke en tijdloze uiterlijk, maar is ook een uitblinker in warmteafgifte. De volledige Niva-collectie kent vanaf januari 2014, door optimalisatie van het convectievermogen, een flinke vermogensboost tot wel 20%. Wat betekent dat je met een kleinere radiator én op lage temperatuur de ruimte kan verwarmen, een besparing dus van plaats en prijs.

Ontwerper Wim Segers: “Design is voor mij een zoektocht naar authenticiteit. De krachtige architecturale vormgeving van de Niva staat los van vluchtige trends, mode of goedkope styling. Door de zijdelingse schaduwplaat als muurbevestiging ontstaat een speels effect, waardoor het lijkt alsof de Niva loskomt van de wand, haast gaat zweven.”

De Niva is oersterk, gemaakt uit staal, met een elektrostatische dompellak die corrosie voorkomt, en beschikbaar in verschillende kleuren en met praktische accessoires. De populaire handdoekbeugels zijn verkrijgbaar in mat aluminium, wit, zwart en duifblauw. Nog een innovatie is de Niva Soft, met het bedieningsventiel op de praktische hoogte van een deurklink.

Niva verticaal in lak: prijs vanaf 331 EUR
Niva verticaal in inox: prijs vanaf 803 EUR
Niva horizontaal in lak: prijs vanaf 303 EUR
Niva Soft: prijs vanaf 331 EUR

Winnende Beams nu verkrijgbaar

Met de nieuwe kleur voor de handdoekbeugels ‘duifblauw’ is de designradiator Beams nu verkrijgbaar voor het publiek. Wim Segers: “Duifblauw is een verwijzing naar de wereld van het sanitair, waar water (zowel in keuken als badkamer) een essentieel onderdeel is van het dagelijkse leven. Duifblauw als frisse kleurtoets in combinatie met wit en zwart voor een nieuwe collectie praktische radiatoraccessoires.”

De Beams had voor hij in productie ging al enkele belangrijke awards op zak. Zo veroverde Beams het Henry van de Velde Label in 2012; voor zijn ecologische innovatie ging hij aan de haal met de Ovam Ecodesign Award. Zelfs tot in Polen, waar hij in november de Good Design Award 2014 behaalde. De accessoires of handdoekbeugels zijn verkrijgbaar in wit, zwart en het nieuwe duifblauw (Duifblauw RAL 5014 fijnstructuur).
  • Richtverkoopprijs radiator: vanaf 512 EUR/excl BTW.
  • Richtverkoopprijs accessoires, vanaf 108 EUR/excl BTW
  • Afmetingen: van 320 (mm breed) x 1600 (mm hoog) tot 660 x 2200
  • Accessoires: vierkant, rechthoek, enkel kort, enkel lang; kleuren: wit, zwart, duifblauw.

Ventilatie D – de stille kracht voor compact bouwen

Bouwgrond in Vlaanderen wordt schaars. Iedereen is het er intussen over eens dat we slimmer en dus ook compacter gaan bouwen. Speciaal voor appartementen en compacte woningen stelt VASCO een nieuwe ventilatieoplossing voor: de lichtgewicht unit D275. Het systeem is zowel voor nieuwbouw als renovatie geschikt en maakt gebruik van warmteterugwinning volgens het Vasco-concept Silent Ventilation, dus met een zuinige én fluisterstille werking.

De D275 is met een 592 mm breedte makkelijk te installeren als wand- of plafondmodel, en dankzij een absoluut lichtgewicht van 23kg kan dat moeiteloos door één persoon gebeuren. Toch doet dat niets af aan zijn vermogen: de D275 kan tot 275 m3/h lucht laten circuleren en doet dat op een ultrastille manier via een zuinige gelijkstroomventilator en een innovatief kanalensysteem. Elektrostatische en antibacteriologische filters houden pollen, stuifmeel en stof uit de instroom van verse lucht.

Ventilatie D

De ventilatie-unit type D zorgt voor een afzuiging in de ‘natte ruimtes’ zoals badkamer, wc, wasplaats, bergruimte en keuken. Gelijktijdig wordt verse lucht toegevoerd in woon- en slaapkamers. Tussen de afgevoerde en toegevoerde lucht vindt warmteoverdracht plaats, wat de woning zeer energiezuinig maakt.

Prijs ventilatie-unit D275: 1750 EUR inclusief draadloze bediening met 3 standen en timerfunctie.

Vloerverwarming: revolutionair freessysteem

vloerverwarmingHet VASCO freessysteem is een innovatieve oplossing om de vloerverwarming rechtstreeks te frezen in cementdekvloeren (chape). Ideaal voor renovatieprojecten, maar ook voor nieuwbouwwoningen met casco oplevering, omdat zelfs later nog vloerverwarming kan worden geïnstalleerd. Door de lage opbouwhoogte en snelle reactietijd is het in geen tijd lekker warm in de woning.

Dit systeem biedt alle troeven van vloerverwarming: aangenaam warmtecomfort en koeling zonder stofcirculatie, verwarming op lage temperatuur, rechtstreeks betegelbaar en uiteraard combineerbaar met radiatoren of duurzame warmtebronnen zoals warmtepompen en condensatieketels. Er is geen extra vloeropbouw nodig.

Ook interessant