De expo 'Lťon Stynen, architect' geopend in Antwerpen

  BE   11 oktober 2018 Bron: VAi
De expo 'Lťon Stynen, architect' geopend in Antwerpen
Weinig Belgische architecten hebben zÚ'n markant en verscheiden oeuvre nagelaten als Lťon Stynen (1899-1990). Meer dan vijftig jaar lang, van de vroege jaren 1920 tot aan het einde van zijn professionele loopbaan in 1977, was hij actief als architect, stedenbouwkundige en designer. Hij was over het hele land werkzaam, met een grote voorliefde voor zijn geboortestad Antwerpen. Zijn faam dankt hij niet alleen aan zijn oeuvre, maar ook aan zijn rol in het onderwijs en aan zijn engagementen in talrijke belangenverenigingen en socio-culturele organisaties. In alle publicaties over de Belgische architectuurgeschiedenis staat Stynen vermeld als een van de toonaangevende architecten van zijn generatie. Enkele sleutelwerken van het modernisme in BelgiŽ staan op zijn naam.

De tentoonstelling 'Lťon Stynen, architect' toont stukken uit het rijke archief van Stynen met iconische ontwerpen, vanaf de eerste schets tot de voltooiing. Het archiefmateriaal komt verder tot leven met eigentijdse en recente architectuurfotografie, maquettes, stukken uit privťcollecties en getuigenissen van vroegere collega's, medewerkers en opdrachtgevers. Het architectenbureau Eagles of Architecture bedacht de scenografie. Beelden van fotograaf Filip Dujardin tonen een hedendaagse impressie van het oeuvre van Stynen.

Praktisch

Datum: 12.10.2018, 14:00 tot 20.01.2019, 19:00
Locatie: deSingel Internationale Kunstcampus, Antwerpen

Open van woensdag tot zondag van 14 tot 19u en bij avondvoorstellingen tot 22u, gesloten op maandag en dinsdag. Open op feestdagen, uitgezonderd 25 dec en 1 jan. Op 24 dec en 31 dec open tot 16u.
Toegang is Gratis

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo