Van loungestoel tot eetkamerstoel

7 november 2016 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Van loungestoel tot eetkamerstoel
Het heeft er veel van weg dat onze zitcultuur er talloze nieuwe vormen heeft bijgekregen. We hebben het meer dan ooit over loungen? Loungen? Een beetje onderuitzakken in een hippe omgeving. Alles lekker gestyled van kroeg tot restaurant, van werkplek tot in de huiskamer. Alles kan, alles mag als het er maar leuk genoeg uitziet.

Nog even dit: online betalen is al lang geen uitzondering meer. Fauteuils kopen ŗ la carte evenzeer. Het grote voordeel daaraan is dat de levering snel gebeurt. Webshoppen doet nu iedereen, ook opa vanop zijn ipad. Vanuit zijn luie zetel koopt hij een fauteuil: de oude is versleten, de nieuwe zijn mooier, hipperÖ..en scherper geprijsd. Het aanbod is geweldig, een strijk over de tablet en hij ziet een carrousel van draaifauteuils, relaxfauteuils, designfauteuils, kunststof fauteuils, buitenfauteuils en fauteuils op wieltjes.

Diverse modellen

Van loungestoel tot eetkamerstoelVoor elke smaak wat wils. Een fauteuil kopen is ook kiezen uit verschillende soorten materiaal met ieder hun specifieke eigenschap en uitstraling. Zo creŽert u een omgeving waarin u zich thuis voelt, omgeven door vertrouwelijkheid. Architectuur en het interieurontwerp zijn belangrijke spelers die op ons gemoed inwerken, maar evenzeer Ďbetekenení accessoires uw interieur in termen van warme huiselijkheid. Een lederen relaxfauteuil of retro fauteuil zijn knipogen naar een Ďandereí tijd Ė een vorm van huiselijk exotisme, misschien wel van een diep verborgen hunker naar avontuur. Geluid, licht en geur evoceren de meest uiteenlopende associaties en mentale perspectieven. In een fauteuil kunt u gedachten laten wonen en oeverloos mijmeren bij een knisperend haardvuur. U bent op zoek naar de juiste sfeer in uw woning? U wilt een zithoek configureren en uzelf eens goed verwennen? Er zijn voldoende interieurspecialisten die u bijstaan om voor u een unieke zitplek te scheppen door het kiezen van bijbehorende dessins en uiteenlopende stijlen van zakelijk tot huiselijkheid. Opvallend is dat zakelijkheid en huiselijk de laatste jaren nader tot elkaar zijn gekomen. In tal van kantoren hangt een informele sfeer en zien we dezelfde meubels en fauteuils die de woning sieren. Het toont aan dat werken en werksferen een grote omslag hebben gemaakt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo