Badkamers

Van ecochique en hightech tot privé-hammam

Van ecochique en hightech tot privé-hammam
Match me
Het wit betegeld badkamertje bescheiden uitgerust met functionele wasbak, bad of douche: het bestaat al lang niet meer. De tegenwoordige badkamer is een wellnesscentrum geworden waar we een moment voor onszelf vinden. We omringen er ons, zoals Baudelaire het fraai formuleerde, met luxe, calme et volupté. Wij namen alvast een verwennende plons.
De sobere en coole trend verovert zienderogen de badkamer. Wellness en body care omarmen design, luxe en comfort mét een speelse knipoog naar het milieu. Zoveel is zeker, in de trendy badkamer mogen waterzuinige snufjes zeker niet ontbreken.

Groene waterstraal

Waterbesparende kranen zijn eenvoudig te gebruiken en verkrijgbaar in een handenvrije variant. Dat is niet alleen bijzonder handig, maar bovendien hygiënisch en goed voor het milieu. Dankzij de elektronische besturing stroomt het water enkel wanneer dat nodig is. Haalt u uw handen weg, bij het inzepen of na een vooraf ingestelde tijd, dan schakelt de kraan automatisch uit.

Automatische badvulfunctie

Kranen met automatische badvulfunctie waarbij u vooraf de ideale waterhoeveelheid instelt zijn mooi meegenomen. U laat het bad vollopen, zonder dat u er nog hoeft naar om te kijken. Terwijl het water loopt kunt u in alle rust in de dressing snuisteren.

Hout, organische vormen en zachte warme kleuren

Ecochique is hot. De badkamer ademt een vleugje natuur en oogt als een oase van rust. Soft design maakt een opmerkelijke comeback. Steeds vaker kiezen we voor organische, ronde vormen en zachte, warme kleuren zoals natuurlijke bruintinten, terra en mat wit. De natuur vormt de inspiratiebron bij uitstek. Puur geometrische vormen komen in de natuur nu eenmaal weinig voor. Ook bij douches zien we de ronde vormen terugkomen. Geen schimmelvretende rechte hoeken in de douchewand meer, wel een elegante organische curve.

De onstuitbare opmars van led-licht

In de badkamer maakt energiezuinige led-licht een zelfzekere entree. Led geeft een sfeervolle uitstraling aan de badkamer. Bovendien kan het dankzij zijn lange levensduur en geringe inbouwdiepte perfect in een tegelvloer of tegelmuur worden geïntegreerd. Die tegels haal je voor een prikje bij Megadump.

Creatief met tegels

De laatste jaren waren patronen en geometrische vormen in tegels een trend. Dat lijkt nu een beetje over het hoogtepunt heen. We keren terug naar de klassiekere, tijdloze tegels. Maar we plaatsen ze niet gewoon rechttoe rechtaan; een visgraat patroon bijvoorbeeld is (terug) in.

Wat kleuren betreft, hoeft het dan weer niet enkel bij wit te blijven. Wie kleur wil, kan probleemloos kiezen voor regenboog-gekleurde rechthoekige tegels in visgraat patroon.

Slaapkamer meets badkamer

De nieuwste ontwerpen laten badkamer en slaapkamer naadloos in elkaar overlopen. Ze worden uitgedacht als één geheel. De trend broeit al een tijdje in de lofts en appartementen van de grootsteden en zet zich nu stevig door. Functies vervagen. De badkamer is het verlengstuk van de slaapkamer. Deze ruimte met zachte kleuren en natuurlijke materialen is als een luxe hotelsuite waar slapen, wellness en body care versmelten. Natte en droge delen van de vloeren lopen in mekaar over. De houten slaapkamervloer gaat bijvoorbeeld verder in de badkamertegels. In deze luxueuze ruimte is het heerlijk cocoonen, relaxen en herbronnen.

Maar weet u ook dat u heel wat badkamerspullen vindt bij Megadump? Dat is mooi meegenomen gelet op de krakende prijzen. Hier de Gouden Tip: surf eens naar Megadump uit Tiel, u vindt hier het beloofde land voor uw badkamer.

Ook interessant