Algemeen

Van der Ende wil 'zorgboulevards' bouwen

Joop van den Ende wil 'zorgboulevards' gaan bouwen. Het vastgoedbedrijf van de theaterproducent, Living City Property Performance, voert hier momenteel gesprekken over met twee ziekenhuizen in het midden van het land. De nadruk zal komen te liggen op zorghotels, speciaal voor mensen die uit het ziekenhuis komen maar nog medisch nazorg nodig hebben.

"Het project past prima in de wens van Van den Ende om een project met verschillende functies te combineren", aldus de woordvoerder van Van den Ende maandag, naar aanleiding van berichtgeving in Het Financieele Dagblad (FD).

"Van den Ende wil niet een theater alleen bouwen, maar het combineren met bijvoorbeeld een hotel of een winkelcentrum. De een kan een aanjager voor de ander zijn. Het draait dus meer om het ontwikkelen van een gebied, dan om één project."

Volgens de plannen moeten ziekenhuizen geen aparte eilanden meer zijn, maar moeten ze omringd worden door gebouwen waarin apothekers, doktoren en andere zorgaanbieders gevestigd zijn. Belangrijk onderdeel van deze zorgboulevards zijn zorghotels voor mensen die net uit het ziekenhuis komen maar nog wel (veel) medische begeleiding behoeven, aldus het FD.

Living City Property Performance is een joint venture van Van den Ende en Trimp & Van Tartwijk Property Development. Het bedrijf legt zich vooral toe op 'entertainmentvastgoed'.

Projecten van het bedrijf zijn onder meer het Van den Ende-theater dat aan de Zuidas in Amsterdam wordt gebouwd. Het bedrijf pakt ook het gebied rond de Jaarbeurs in Utrecht aan.
Build for Life