Isolatie

Vakvereniging voor Isolatiebedrijven lanceert nieuwe website

De vakvereniging voor na-isolatiebedrijven, de Confederatie Bouw Isolatiebedrijven (CBI-CCI), pakt uit met een nieuwe website. Op de website kan je informatie terugvinden over de unieke vakvereniging en de voordelen van een lidmaatschap. De nieuwe website heeft een tweeledig doel. Enerzijds wil het de aannemers op de hoogte houden van belangrijke informatie binnen het vakgebied van de na-isolatie. Op die manier hoopt ze een ondersteunde rol te spelen. De webstek wil anderzijds ook het bestaan en het nut van de vakvereniging in de kijker plaatsen. De CBI-CCI wil aannemers samenbrengen en een volwaardige, eensgezinde stem geven aan de sector.

Groeperen

Het mag niet verwonderen dat de huidige leden actief betrokken waren bij het ontwikkelen en uitschrijven van de STS en ATG-normen voor na-isolatie. Bovendien ontwierp de CBI-CCI enkele zeer nuttige instrumenten voor de leden:

  • Een reglement van inwendige orde waarin toetredingsvoorwaarden zijn opgenomen en waarin de verenigingsstructuur gedefinieerd is.

  • Een gedragscode waarin wordt opgenomen op welke manier het bedrijf omgaat met de behandeling van klanten, overheden en personeel.

Versterk de vakvereniging!

Als aannemer kan ook u lid worden van de Confederatie Bouw Isolatiebedrijven. Op die manier zorgt u mee dat het vakmanschap op een hoog niveau blijft. De CBI-CCI hamert namelijk op kwaliteit binnen de stiel van het na-isoleren. Wanneer de bouwheer kiest voor een bij CBI-CCI aangesloten bedrijf, weet hij dat hij werkt met een bedrijf dat deskundig wordt geïnformeerd.

CBI-CCI

De ontwikkeling van nieuwe technieken en toepassingen gaat dikwijls gepaard met het ontstaan van nieuwe beroepen. Tijdens twee druk bijgewoonde informatieavonden in het najaar van 2010 werd dan ook de lancering van deze vereniging aangekondigd. Een eerste werkgroep voor na-isolatie van spouwmuren kwam samen onder voorzitterschap van Tom Sels en ijvert tot op heden voor de vereniging en het informeren van deze waardevolle bouwniche.

Link: www.cbi-cci.be

Ook interessant