Keukens

Uw eigen creatieve keukenontwerp

Uw eigen creatieve keukenontwerp
Het uitzoeken van een nieuwe keuken is geen gemakkelijke klus. U koopt tenslotte niet iedere dag een nieuwe keuken, zelfs niet ieder jaar. Bovendien moet uw nieuwe keuken minstens 15 jaar meegaan, dus wilt u wel dat het keukenontwerp volledig aan alle wensen voldoet. Trek daarom voldoende tijd uit voor de oriëntatiefase en laat u goed informeren over de mogelijkheden, materialen en apparatuur.

Nieuwe indeling

Veel mensen zijn geneigd om een keuken uit te zoeken op de plek waar de oude keuken stond. Logisch, want daar liggen de leidingen en afvoeren, maar als er toch verbouwd moet worden, dan is in de meeste gevallen het verleggen van de leidingen een kleinigheid. Met een dampkap die gebruik maakt van recirculatie bent u niet meer gebonden aan een afvoer naar buiten toe. En dat biedt perspectief tot een geheel nieuwe inrichting van de keuken. Wellicht komt dan toch uw kookeiland in zicht of kunt u door plaatsing van een kastenwand met alle keukenapparatuur de bovenkasten boven het werkblad achterwege laten.

Creatief aan de slag

Een handig hulpmiddel om de indeling van de nieuwe keuken te bepalen is de Keukenontwerper. U hoeft niets te downloaden, maar kunt meteen aan de slag. Zorg er wel voor dat u de maten van de keuken en de exacte locaties van ramen en deuren bij de hand hebt. Vervolgens vult u stap voor stap alle onderdelen van de nieuwe keuken in. U kunt daarbij naar hartelust schuiven met alle onderdelen. Pas wanneer u helemaal tevreden bent met het resultaat print u het uit. Neem deze print mee naar uw keukenadviseur en u kunt direct overgaan tot bestellen. Snel en makkelijk, een kind kan de was doen. Bovendien geeft de realisatie van een zelf ontworpen keuken u net wat meer voldoening dan wanneer een ander deze voor u heeft ontworpen.

Link: Keukenontwerper

Ook interessant