Dossier Batibouw

De vrijstaande koelkast, dé keukentrend

  BE   21 mei 2015 Bron: Samsung
De trends van de vrijstaande koelkast en een strakke keukenstijl doen nu ook hun intrede op de Belgische markt. Het is niet langer vanzelfsprekend om een inbouwkoelkast samen met een keuken te kopen. Waarom ook? De voordelen van een vrijstaande koelkast zijn legio: grotere inhoud, een uitmuntend design, overwegend een A++ of A+++ energielabel en dit aan een erg competitieve prijs. Samsung, de marktleider in vrijstaande koelkasten brengt daarom zijn modellen nu voor het eerst naar Batibouw.

De doorsnee Belg kiest voor opslagruimte en design

Uit onderzoek blijkt dat het gemiddelde Belgische gezin steeds minder de tijd vindt om naar de supermarkt te gaan. Wanneer de Belg inkopen doet, doet hij dat in grotere hoeveelheden en daarvoor is ook een grotere koelkast nodig. De grootste ingebouwde koelvriescombinatie met standaard hoogte 178cm heeft een maximum nettocapaciteit van 280 liter. Een gelijkaardige vrijstaande koelvriescombinatie biedt een gemiddelde nettocapaciteit van 310 liter. Bij de vrijstaande koelvriescombinatie van Samsung met Space Max technologie stijgt de nettocapaciteit tot 410 liter, 46% meer dan de grootste inbouwkoelkast.

Inbouwkoelkasten zijn doorgaans duurder dan vergelijkbare vrijstaande modellen. Met de prijs van de kast er nog bovenop, kun je voor het budget van een eenvoudige inbouwkoelkast al een luxueus vrijstaand model kopen.

De vrijstaande koelkast, dé keukentrend op Batibouw 2015

Naast opslagcapaciteit blijft design ook heel belangrijk. De uitgesproken vormgeving van de vrijstaande koelkast past perfect bij de strakke keukenstijl waar heel wat Belgen vandaag naar op zoek zijn. De vrijstaande koelkasten van Samsung hebben een tijdloos en luxueus design waarvan de solide metalen uitstraling in elk huishouden past. Kiezen voor een vrijstaande koelkast betekent kiezen voor een designobject dat mooi geïntegreerd is in de keuken

Extra energiezuinig door No Frost technologie

Het cliché dat vrijstaande koelkasten veel meer energie gebruiken dan hun tegenhangers gaat niet meer op. Vrijstaande koelkasten van Samsung zijn bovendien voorzien van de No Frost technologie die komaf maakt met ijsvorming in de koelkast. Zelfs een ijslaag van amper een halve centimeter in de diepvriezer is genoeg om het verbruik van een toestel met dertig procent te laten stijgen. Veel meer dan bij inbouwkoelkasten, zijn vrijstaande koelkasten uitgerust met een A++ of A+++ energielabel. Samsung brengt dit jaar als eerste een grote Amerikaanse koelkast op de markt met een A+++ energielabel.

De vrijstaande koelkast, dé keukentrend op Batibouw 2015
Deze vrijstaande koelkast was in België als eerst te zien tijdens Batibouw 2015

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo