Badkamers

Upfall shower: Het nieuwe douchen

Upfall shower: Het nieuwe douchen
Upfall shower
Een ondernemer uit Almere kan wel eens een grotere uitvinding in handen hebben dan hij ooit gedacht zou hebben. René Betgem van Badwereld in Almere kwam jaren geleden op het idee om douchewater gedeeltelijk te gaan hergebruiken. In Nederland en België douchen we met schoon drinkwater. We zijn meestal niet echt vies, maar vinden het heerlijk om te kunnen ontspannen onder de douche. Het liefst onder een heerlijke watermassa. Via een vernuftig systeem maakte hij het mogelijk om tot 90% aan water en gas te besparen per douchebeurt. Daarbij is het ook nog eens meegenomen dat je ook 90% afvalwater en C02 bespaart. Een besparing van 50% zou al veel zijn, maar de Upfall kan dit zelfs tot 90%!

Iedereen kent het wel, kinderen die vaak erg lang staan te douche; soms wel een half uur. Mensen uit de generatie van René kennen nog wel de moeders, die keukengeisers opendraaiden waarna het douchewater koud werd; vroeger was dat een teken dat er lang genoeg was gedoucht. Rene’s dochters konden ook erg lang onder de douche staan. Mede door zijn dochters en de toenemende vraag van zijn klanten naar grotere hoofddouches brachten Betgem, douche specialist bij uitstek, op het idee het douchewater gedeeltelijk te gaan hergebruiken.

De Upfall shower heeft 2 systemen: De 1e is de gebruikelijke douche, maar dan wel met een goede spaardouche. Het 2e systeem is het Upcycle systeem. Hierbij circuleert het upcycle systeem het water, maar zorgt ook, dat het gefilterd, gezuiverd ( met UV) en bijverwarmd wordt. Na elke cyclus is het water dus schoner. Met 1 liter wordt dan een waterstraal bewerkstelligt van maar liefst 25 liter per minuut uit de 30 cm hoofddouche. Ter vergelijking; een normale douche geeft 10 liter per minuut en een luxe douche 15 liter.

upfall shower

Dit jaar is Betgems product officieel op de markt onder de naam Upfallshower en verschillende uitvoeringen zijn in werking te zien in zijn showroom in Almere. Wat betreft de uitvoering van een Upfall shower zijn de mogelijkheden groot. Naast de standaard modellen kunnen de Upfall douches uitgerust worden in verschillende afmetingen en kleuren, eventueel toegevoegd met verschillende opties: muziek, stoom, kleurenverlichting en zelfs een waterdichte tablet, zodat je zelfs de mails kunt lezen en zonder schuldgevoel kunt genieten van de ontspannende watermassa.

upfall shower
René Betgem
De waterschaarste neemt wereldwijd enorm toe. In de VS, China, Turkije is water schaars. In Nederland valt het nog wel mee, maar toch werd er in 2014 de 1e waterspaardersdag gehouden, waarin gevraagd werd om maximaal 5 minuten te douchen. Naast water is er voor elke liter water maar liefst 5 liter gas nodig om dit te kunnen verwarmen tot douchetemperatuur. De Upfall shower zal dus niet alleen een product zijn dat het in Nederland goed zal doen, maar ook in de rest van de wereld. Upfall doneert voor elke verkochte cabine een Lifestraw family aan een gezin in Kenia. Hierdoor krijgt een gezin maar liefst 18.000 liter schoon drinkwater.

De Upfall shower kan in woningen toegepast worden, maar ook op jachten, schepen, cruise schepen, hotels, mobile homes caravans, wellness centra en nog zoveel meer.

Betgems Upfall shower blijft in ontwikkeling. Als wij Betgem spreken kan deze lang en gedreven vertellen over alle mogelijkheden en vernieuwingen die hij nog in petto heeft voor zijn geesteskind. Als wij Betgem zo aanhoren moet ik denken aan de uitspraak van Albert Einstein:” Tracht niet een man van succes te zijn, maar probeer liever een man van waarde te zijn” .

Meer info op www.upfallshower.com

Ook interessant