Bedrijfsnieuws

Uitstel van betaling voor Homburg Invest

Homburg Invest, het in Amsterdam en Toronto beursgenoteerde vastgoedvehikel, heeft uitstel van betaling aangevraagd in Canada. Dat werd vrijdag na beurs in Nederland bekend. De AFM heeft een halfuur voor slot van de beurs de handel stilgelegd. Onder de Companies'Creditors Arrangement Act (CCAA) kan Homburg zijn financiële zaken herstructureren. Homburg Invest heeft eigen vermogen van 57 mln Canadese dollar (CAD) en een schuldenberg van 2 mrd CAD,

De CCAA is een federale wet in Canada die insolvente bedrijven (met een schuld aan hun schuldeisers van meer dan $5 mln) toestaat hun bedrijf en financiële zaken te herstructureren.

Deloitte & Touche LLP is voorgedragen als gerechtelijk bewindvoerder voor de procedure ingevolge de CCAA.
Homburg Invest verwacht bovendien dat door de aanstelling van de Bewindvoerder de grootste zorgen van de AFM zullen worden weggenomen.
Het indienen van het CCAA-verzoek door de Vennootschap heeft geen betrekking op Homburg Canada Real Estate Investment Trust. Dit is namelijk een onafhankelijke entiteit die afzonderlijk van de Vennootschap en de dochterondernemingen bestaat.

Ook interessant


Build for Life