Bedrijfsnieuws

Equity One, Homburg tegen DIM-afkoop

DIM Vastgoed-grootaandeelhouders Equity One en Homburg Invest zijn tegen het voorstel van de Raad van Commissarissen om het contract met de huidige directie voor 12 miljoen dollar af te kopen.

Het Amerikaanse vastgoedfonds Equity One, dat inmiddels een belang heeft van 45% in DIM Vastgoed, en Homburg Invest zeggen dat tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering vrijdag.

Overigens was het een informatieve vergadering, waarin geen besluitvorming heeft plaatsgevonden. De Raad van Commissarissen heeft niet toegezegd de mening van de grootaandeelhouders ter harte te zullen nemen.

De aandeelhoudersvergadering werd gehouden omdat de Raad van Commissarissen voorstelt het lopende managementcontract met DIM-topman Jan Dane en zijn medebestuurder Tim Koster te beëindigen. De al negen jaar lopende overeenkomst zou volgend jaar aflopen. Het contract afkopen kost 12 miljoen dollar. De Raad van Commissarissen wil vervolgens het contract tegen nieuwe - en volgens DIM goedkopere - voorwaarden verlengen.

De afkoopsom staat overigens in het contract met de bestuurders en aan de betaling ervan is volgens de Raad niet te ontkomen. Dat betwisten Equity One en mede-aandeelhouder Homburg Group, dat een belang van 24% heeft, echter. Zij willen de afkoopvergoeding niet betalen en ook het contract met de directie niet verlengen.

Eerder vrijdag maakte DIM Vastgoed de cijfers over 2005 bekend.

Het operationele beleggingsresultaat per aandeel DIM Vastgoed steeg in 2005, maar de waarde van het vastgoedfonds groeide vooral sterk dankzij de herwaardering van het grootste winkelcentrum dat DIM Vastgoed bezit.

Het operationele beleggingsresultaat per aandeel kwam overeenkomstig de analistenverwachtingen uit op 1,24 dollar, tegenover 1,13 dollar in 2004. De nettowinst kwam uit op 41 miljoen dollar vergeleken met 12,1 miljoen dollar een jaar eerder.
Build for Life