UNStudio uitgeroepen tot ‘lekkerste’ van Nederland

  NL   28 juni 2018 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
UNStudio uitgeroepen tot ‘lekkerste’ van Nederland
Begin deze maand vond de eerste culinaire competitie voor architecten plaats: de Short Cooking Races 2018. Een initiatief van SieMatic en Gaggenau. Lieneke van Hoek en Alice Sharpe van UNStudio stonden met onovertroffen creaties bovenaan.

Onder leiding van chef-kok Stefan van Sprang van het Amstelveense tweesterrenrestaurant Aan de Poel namen drie architectenteams het in de keuken tegen elkaar op. In slechts 30 minuten moesten de deelnemers proberen elkaar te overtreffen. UNstudio pakte onder meer verrassend uit met asperges-met-bloedsinaasappel en donker gebakken kokosschilfers (vegan-bacon).

Short Cooking Races 2018
De culinaire contest vond plaats bij SieMatic aan het Vondelpark waar de architecten aan de slag gingen met divers Gaggenau apparatuur. SieMatic en Gaggenau organiseerden dit event in samenwerking met partners Arte, Bang & Olufsen Hegeman, Co van der Horst en Jetstone. De winnaars Lieneke van Hoek en Alice Sharpe van UNStudio. Eerste reactie? “Dat we naar Milaan gaan!”

Short Cooking Races 2018
“Bij Gaggenau is de keuken de ‘ziel’ van het huis. Ons streven is om buitengewone apparatuur te creëren, in zowel design als technische uitvoering. Om deze reden hebben we altijd een goede samenwerking met architecten. Het is geweldig te zien dat zij onze apparatuur nu zelf kunnen ervaren en hun persoonlijke culinaire avonturen kunnen waar maken.” Aldus Frank Boelens van Gaggenau.

Rainier Zweep van SieMatic: “De deelnemende architecten hebben met de door henzelf bedachte, creatieve gerechten en vervolgens met de uitvoering en smaken daarvan, iedereen verrast. Echt klasse!”

Chef-kok Stefan van Sprang over het gerecht van UNStudio: “Al die smaken, voor mij is het een yin-yang. En die kokos is geniaal. Mag die bij mij op de kaart?”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo