Tweede huis als alternatief voor de spaarrekening

  BE   27 februari 2015 Bron: Second Home International
Een nog steeds toenemend aantal mensen, voornamelijk tussen 35 en 65 jaar, is op zoek naar een eigen plek onder de zon of naar een locatie waar zij zich vrij van stress kunnen ontspannen. Dit motief staat op de eerste plaats voor Belgen. Op de tweede plaats komen de investeerders die een deel van het besteedbare vermogen op meer rationele wijze beleggen in vastgoed. Het doel van deze investering is een aantrekkelijk verhuurrendement te realiseren. De vermoedelijke waardestijging van het vastgoedobject op lange termijn is een mooie extra bonus, maar heeft minder invloed op de aankoopbeslissing. Het tijdperk van speculatie ligt achter ons.

Natuurlijk kan iedereen die interesse heeft in een buitenverblijf vanuit een luie stoel zich oriënteren via internet. Maar bent u echt geïnteresseerd en wenst u persoonlijke contacten te leggen met 140 aanbieders van vastgoed in ruim 25 landen, maar ook vrijblijvend geïnformeerd te worden door deskundigen zoals onder andere advocaten, fiscalisten en hypotheekadviseurs? Dan is een bezoek aan de komende editie van de beurs Second Home International, die wordt georganiseerd van 6 tot en met 8 maart in Flanders Expo Gent, zeker de moeite waard.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 15 en 16 oktober 2022 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden

Seminarprogramma

Tijdens de beursdagen worden doorlopend lezingen en presentaties verzorgd door deskundigen, actief voor gerenommeerde organisaties. Deze seminars voorzien de bezoekers van waardevolle en bijzonder nuttige informatie. Ieder land heeft zijn eigen wet- en regelgeving. Deze kan zelfs per regio anders zijn. De rol en functie van de notaris in het buitenland kan wezenlijk verschillen met de situatie zoals in België. Denk onder andere aan de fiscale en juridische aspecten die van belang zijn bij aankoop en het bezit van vastgoed in het buitenland. Na iedere lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Tweede woning als beleggingsobject

Een tweede woning kan ook een prima vastgoedbelegging zijn als het doel is om deze woning te verhuren. Belangrijk om te weten dat de verhuurbaarheid in grote mate afhankelijk is van de locatie, de bereikbaarheid en de voorzieningen in de (directe) omgeving. Rendementen tussen vijf en zeven procent op jaarbasis zijn realistisch, maar daarbij hoort een uitgekiend verhuurplan van een gerenommeerde verhuurorganisatie.

Kortom, tijdens de Second Home International hebt u meer dan voldoende mogelijkheden om inspiratie op te doen en informatie in te winnen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo