Nieuwbouw

Twee projecten van VandeWalle Bouwgroep open voor publiek

Tijdens de Open Wervendag op zondag 13 mei 2012 stelt VandeWalle Bouwgroep twee projecten open voor het publiek in de provincie Oost-Vlaanderen. Het project New Zebra in Gent (zie foto) combineert wonen, handel en cultuur en het project Keppekouter in Erembodegem is een bijzonder en energiezuinig kantoorgebouw.

New Zebra
Aan de grootste toegangspoort van Gent ligt een uniek en experimenteel project van huisvesting, cultuur en economie: het project Zebrastraat.
Het project Zebrastraat wil bruggen slaan tussen deze 3 pijlers.

Deze 3 pijlers zullen ook worden ondergebracht in het nieuwe gebouw New Zebra: 40 appartementen,1 grote zaal en kleinere vergaderzalen en ten slotte 100 parkings waarvan de eerste 2 ondergrondse lagen kunnen omgevormd worden tot tentoonstellingsruimtes.

New Zebra moet iets unieks worden, ‘de blikvanger van Gent’! Het bolvormige ontwerp van het gebouw is nergens ter wereld terug te vinden.

Daniël Termont (burgemeester van Gent), Alain Liedts (bouwheer New Zebra) en Geert Vande Walle (president Van de Walle Bouwgroep), leggen de 'eerste steen' op zondag 13 mei om 16 uur tijdens de Open Wervendag.

De Open Wervendag is de perfecte gelegenheid om de eerste steen, met kunstwerk van Honoré d’O, in te kapselen en de realisatie van het toekomstige ‘New Zebra’ officieel aan te vatten. Geert Vande Walle zal samen met burgemeester Daniël Termont en Alain Liedts de put indalen via de stalen kooi om de bijzonder ontworpen steen zijn definitieve bestemming geven.

Zoals dat hoort na de werken kan u ter afsluiting op het middenplein van de Zebrastraat terecht, via een nieuwe doorgang in het oude gebouw, voor jawel… een frisse pint!

Adres: Zebrastraat 32 - 9000 Gent

Keppekouter
Wie regelmatig de E40 van en naar Brussel neemt, kan er al een tijdje niet meer naast kijken. De nieuwe ontwikkeling van Keppekouter kantorencomplex in Erembodegem is in volle gang!

Dit project wordt het visitekaartje van Aalst, pal aan de uitrit van de E40. Dagelijks passeren ongeveer 100.000 mensen langs deze locatie.

Keppekouter pakt uit met goede bereikbaarheid maar ook met performante duurzaamheidscijfers: een E-peil van 60 terwijl momenteel de norm 80 is. Het presteert dus niet alleen bijzonder goed op vlak van energiegebruik, het doet ook zijn gebruikers de beste prestaties neerzetten. Op vlak van mobiliteit, efficiëntie en comfort halen de Keppekouter kantoren immers de hoogst mogelijke scores.

Tijdens de Open Wervendag zal u kunnen genieten van een technische uitleg van onze mensen alsook van een adembenemend zicht op de streek vanop de hoogste verdieping, waar wij u een drankje aanbieden!

Adres: Korte Keppestraat 9 - 9320 Erembodegem

Ook interessant