Tuin

Twaalf bijzondere thematuinen tijdens beurs Huis & Tuin

Van donderdag 1 t/m zondag 4 maart luidt de beurs Huis & Tuin de lente in. Op de beurs die plaatsvindt in het WTC Expo Leeuwarden zijn de nieuwste woningbouwprojecten, bijzondere modeltuinen met twaalf verschillende thema's en een grote diversiteit aan interieur en accessoires te zien. De beurs is in zijn negenjarig bestaan uitgegroeid tot de grootste huis-, tuin- en woonbeurs van Nederland.

Thematuinen: Bezinning - boerenboomgaard - glamour & design
Huis & Tuin onderscheidt zich van andere beurzen door de vele modeltuinen die ieder jaar weer met man en macht aangelegd worden speciaal voor dit evenement. Een week voor de beurs starten de hoveniers met de aanleg. Dit jaar kan het publiek zich laten inspireren door tuinen met de thema's als "Bezinning", "Eco Estates" of "Evenwicht". Groen voert dit jaar de boventoon bij diverse hoveniers die komen met de "De groene tuin", "Small green design", en "Weelderig groen." En men kan zich laten inspireren door tuinen als "Overnachten in de boerenboomgaard", "Design tuin", "Genieten", "Duurzaam met Styl", "Bouwstaal en basaltkeien vaktuin of de "Verrassend anders tuin". Er zijn exclusieve glamourtuinen, maar ook tuinen gericht op kindvriendelijkheid en op de stadsbewoner met een dakterras. Alle tuinen worden gekeurd door de vakjury VKC, maar ook door de bezoekers kunnen hun stem uitbrengen door middel van de publieksprijs.

Huis - Nieuwbouwspektakel
Voor het tweede jaar opvolgend wordt samen met gemeentes, projectontwikkelaars, makelaars en bouwbedrijven het nieuwbouwspektakel georganiseerd. Wordt er gebouwd in Noord-Nederland? Dan is Huis & Tuin de plek om dit te bekijken. Zowel toeleveranciers voor de huizensector als leveranciers van kozijnen, vloeren en kachels presenteren zich in de Frankenhal. Bijzonder in deze hal is o.a. het nieuwbouwproject ‘It Grien', dat gepresenteerd wordt door Projectbureau De Zuidlanden. Het project ligt op maar 15 minuten fietsen van het centrum van Leeuwarden. Om dat te bewijzen kunnen bezoekers op de beurs virtueel door bochten en tunnels van Techum naar de Oldehove fietsen op een simulator!

Wonen - Gratis taxatie en live woonveiling op zaterdag en zondag
Ook voor woninginrichting is de beurs de plek om de laatste trends te spotten. De Brocante stijl, klassiek, Scandinavisch design of helemaal op maat gemaakte meubelen: het woonsegment is goed vertegenwoordigd. Voor de tweede keer wordt de woonveiling georganiseerd. Op donderdag en vrijdag kunnen bezoekers hun zelf meegebrachte antiek, curiosa of kunst kosteloos laten taxeren en tevens inbrengen voor de ‘Live’ veiling die op zaterdag en zondag georganiseerd wordt.

Beurs - Activiteiten
Bezoekers die een tekening en foto’s meenemen van hun huis en interieur krijgen aan de hand hiervan een persoonlijk interieuradvies. In de woonhal geven de cursisten van de opleiding D’Drive van de Friese Poort op alle beursdagen adviezen. In de tuinhal kunnen bloemliefhebbers hun hart ophalen. Groei & Bloei verzorgt hier diverse creatieve bloemworkshops.
In verband met de voorjaarsvakantie zijn er extra kinderactiviteiten. In de woonhal is een heus ‘Ballorig-speelparadijs aangelegd. Kinderen kunnen ook terecht bij Jeugdcircus Saranti's kinderopvang. De kinderen worden hier geschminkt en kunnen zelf korte workshops en shows doen. Van vrijdag t/m zondag is er een nieuwe circusshow met spectaculaire acts die nog niet eerder zijn vertoond.

Openingstijden Huis & Tuin 2012:
Donderdag 1 maart: 13.00 – 22.00 uur
Vrijdag 2 maart: 13.00 – 22.00 uur
Zaterdag 3 maart: 10.00 – 18.00 uur
Zondag 4 maart: 10.00 – 18.00 uur