Domotica

Touch Pure Tree nu ook met CO2-sensor

Touch Pure Tree nu ook met CO2-sensor
Naast de ontwikkeling van hardware en software, streeft Loxone ook naar de holistische benadering om alle belangrijke functionaliteiten via één apparaat te bedienen. Hiervoor werd meer dan 10 jaar geleden een eigen bedieningsconcept ontwikkeld: de Loxone drukknopstandaard. Alle belangrijke functies kunnen via 5 aanraakpunten op een Loxone Touch bediend worden.

Uitbreiding van de Touch productfamilie

De Touch productfamilie wordt sinds kort uitgebreid met een Loxone Touch Pure mét CO2-sensor. De vorige varianten van de Touch drukknoppen hadden al een temperatuur- en luchtvochtigheidssensor, maar nu werd dus een koolstofdioxidesensor toegevoegd. Zo wordt de luchtkwaliteit in de ruimte bewaakt en kan de ventilatie gepast reageren. Ook kan er bv. een spraakmelding door de luidsprekers weerklinken: “Opgelet: de luchtkwaliteit is slecht. Gelieve te ventileren”.


Integratie ventilatiesysteem

Wanneer een ventilatiesysteem is geïnstalleerd, kan je dit eenvoudig integreren in de huis- en gebouwautomatisering via de vele interfaces van Loxone. De CO2-sensor controleert de luchtkwaliteit in de ruimte en als er moet worden ingegrepen, wordt de ventilatie gepast aangestuurd en geregeld. Dit is zeer energie-efficiënt in de winter omdat alleen wordt geventileerd wanneer nodig en de warme lucht van binnen wordt niet voortdurend uitgewisseld met koude lucht van buiten. Zo zou de ruimte immers kunnen afkoelen.

Toepassingsgebieden

Een privéruimte zoals een vrijstaande woning of een flat, een kantoor of een commerciële ruimte zoals kantoren, hotels, restaurants of dokterspraktijken: de Touch Pure met CO2-sensor in combinatie met een geïntegreerd ventilatiesysteem zorgt altijd voor een optimale luchtkwaliteit.

Meer weten over Loxone?

Kom de totaaloplossing met jouw eigen zintuigen beleven in de demowoning in Nijlen. Een Loxone Expert neemt jou mee tijdens een rondleiding zodat je alles zelf kan ontdekken. Reserveer eenvoudig via de Loxone website.

Ook interessant