Algemeen

Topmanagers positief over globalisering

Ondanks protectionisme uit politieke overwegingen en een sterke economische neergang zien topmanagers van toonaangevende organisaties globalisering als een positieve uitdaging. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek in opdracht van EquaTerra, een adviesbureau voor outsourcing.

Dit bedrijf liet gedetailleerd in kaart brengen hoe 217 topmanagers uit negentien bedrijfstakken in de Verenigde Staten, West-Europa en Zuidoost-Azië tegenover globalisering staan. Van de geïnterviewden gaf 90 procent aan mondialisering als “onvermijdelijk” te beschouwen. Hetzelfde percentage gaf aan ervan overtuigd te zijn dat marktbescherming of afkoeling van de economie het tij niet kan keren of zelfs maar kan vertragen.

Ruim 70 procent is het eens met de stelling dat globalisering over het geheel een positieve invloed heeft op de eigen organisatie. Meer dan een derde ervaart dat de voortschrijdende globalisering mooie kansen biedt om nieuwe markten aan te boren, de naamsbekendheid van het merk te vergroten en de verkoop te stimuleren.
Build for Life