Algemeen

Toeloop naar Brussels Expo voor eerste weekend Batibouw

Toeloop naar Brussels Expo voor eerste weekend Batibouw
Op zaterdag 26 februari om 10u heeft Batibouw opnieuw de deuren geopend voor het grote publiek. Bijna 1000 enthousiaste exposanten presenteren nog tot en met zondag 6 maart hun meest innovatieve producten op ’s lands grootste bouwbeurs. Particulieren met bouw- en verbouwplannen hebben afgelopen weekend in groten getale de weg naar Brussels Expo gevonden. Behalve om een overzicht te krijgen van wat de markt te bieden heeft, komen zij zich ook uitgebreid informeren en algemeen bouwadvies inwinnen.

Nieuw dit jaar is dat bezoekers tijdens de volledige duur van de beurs gratis juridisch advies kunnen krijgen in het Adviespaleis in de Patio. Dat is het resultaat van een samenwerkingsakkoord tussen FISA, organisator van Batibouw, en de Nederlandse en Franse Ordes van advocaten van de balie te Brussel. Particulieren kunnen op de stand van de advocaten terecht met vragen over bestelbonnen, leveringen, aansprakelijkheid van de aannemer of de architect en andere juridische vragen met betrekking tot de bouwsector.

Op donderdag 24 en vrijdag 25 februari opende de beurs al exclusief voor de professionele bezoeker. Het hogere bezoekersaantal ten opzichte van vorig jaar illustreerde daarbij duidelijk het toegenomen vertrouwen in de sector. Men kan er zelfs een teken in zien dat de crisis stilaan voorbij is.

Verschillende interactieve evenementen, die vaak inspeelden op de thema’s ecologie en energie, luisterden deze professionele tweedaagse op. Zo was er onder meer een geanimeerde rondetafel over de strengere energie-eisen voor nieuwe gebouwen en een druk bijgewoond BouwForum over ‘groene jobs’ in de bouw. Het bedrijf Wienerberger werd hierna met een prestigieuze Eco-Award gelauwerd, een beloning voor het geheel aan ecologische inspanningen die door het bedrijf worden geleverd. Op woensdag drie maart worden tijdens de ‘Belgian Building Awards’ nog veel meer prijzen uitgedeeld, onder andere voor architectuur, innovatie en design.

Batibouw loopt nog tot en met zondag 6 maart. Op weekdagen is de beurs open van 11u00 tot 19u30, tijdens het weekend van 10u00 tot 18u30. Op donderdag 3 maart blijft de beurs uitzonderlijk open tot 23u00.

Ook interessant


Build for Life