Keukens

Tips voor het reinigen van een zwarte kookplaat

Tips voor het reinigen van een zwarte kookplaat
Pelgrim
Lange tijd voerde RVS de boventoon als het om keukenapparatuur ging. Langzamerhand doen ook andere kleuren hun intrede, zoals grafiet of zwart bijvoorbeeld in de Jazz collectie van Pelgrim. Voor grafiet /zwarte kookplaten is een andere manier van schoonmaken vereist dan voor een RVS kookplaat. Het is daarom aan te raden de volgende tips van Pelgrim te volgen. Verwijder etensresten op kookplaat meteen. Soms heb je niet eens schoonmaakmiddel nodig, water volstaat. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker je alles terug schoon krijgt.

Reiniging bij lichte vervuiling kookplaat

Voor het normale onderhoud is een afwassopje voldoende. Wanneer er echter vlekken op de kookplaat zitten die met het sopje niet weg te krijgen zijn, kunt u het beste een zacht reinigingsmiddel voor emaille gebruiken.

Reiniging bij zwaardere vervuiling

Bij zwaardere vervuiling kunt u de kookplaat het beste reinigen met Stahlfix of een vloeibaar schuurmiddel zonder citroen samen met een kunststof sanitair spons. Eveneens zijn dit de aanbevolen producten om (water)kringen, die op de plaat aanwezig kunnen zijn, te verwijderen. U kunt het beste de zachte zijde van een sanitair spons gebruiken samen met een van de bovengenoemde producten. Goed afnemen met water en nadrogen met een schone droge doek. Wellicht dat u de behandeling moet herhalen bij echt sterke vervuiling.

Reiniging van de pandragers

Voor vervuiling van de pandragers gelden dezelfde schoonmaaktips als die voor zwaardere vervuiling van de kookplaat.

Ook interessant