Keukens

Tips voor het reinigen van de inductiekookplaat

Tips voor het reinigen van de inductiekookplaat
Lekker staan kokkerellen en genoten van het resultaat? Dan volgt helaas altijd nog een iets minder leuk klusje. De vaat wordt ons gelukkig uit handen genomen door de vaatwasser, maar de kookplaat moet u toch echt zelf nog schoonmaken. Heeft u een inductiekookplaat, dan wordt ook die klus een peulenschil. Het gladde oppervlak is immers eenvoudig te reinigen, alleen hoe voorkomt u die waas die vaak achterblijft op het glas van de kookplaat?

Inductiekookplaten zijn vaak moeilijk streeploos te reinigen. Er blijft vaak een waas achter op het glas van de kookplaat. Door de volgende schoonmaaktips van Pelgrim te volgen blijft de inductiekookplaat er altijd perfect onderhouden uitzien. Daarom is het erg belangrijk dat u zeker geen schoonmaakproducten gebruikt met schuurmiddelen of citroen-bestanddelen.

Reiniging bij lichte vervuiling

Voor het normale onderhoud is een afwassopje voldoende. Daarna nazemen met een microvezelzeem. Het fijnste is dit direct na het koken te doen, voor het vuil indroogt.

Reiniging bij zwaardere vervuiling

Een inductiekookplaat met hardnekkige vlekken, schoonmaken met een onderhoudsmiddel zoals Vitroclen. Na het schoonmaken de inductiekookplaat schoonwrijven met een in schoon water (dus zonder reinigingsmiddelen) uitgespoelde microvezeldoek.
Voor een streeploos resultaat, droogwrijven met een droog en schoon stukje keukenpapier of met een microvezelzeem.

Ook interessant