Interieur

Onbegrensd koken met de zonevrije inductiekookplaat

De manier waarop we op een kookplaat koken, gebeurt in functie van haar mogelijkheden. Hoog tijd om kennis te maken met freeInduction. Want bij de gloednieuwe 80 cm brede zonevrije inductiekookplaat die Siemens op Batibouw 2013 voorstelt, zijn de rollen omgekeerd: deze inductiekookplaat past zich aan aan jouw manier van koken. Het ontbreken van afgebakende kookzones maakt dat je een royaal inductiekookvlak ter grootte van de volledige oppervlakte van de kookplaat ter beschikking krijgt om te kokkerellen.

Zonevrije inductietechnologie
Met freeInduction wordt komaf gemaakt met de afgebakende en uitbreidbare inductiekookzones. De Duitse fabrikant ontwikkelde een inductietechnologie waarmee je de inductiekookplaat tot één groot kookvlak kan herleiden. Onder het volledige zwarte vitrokeramische oppervlak van de zonevrije inductiekookplaat bevinden zich 48 rechtstreeks aan elkaar geschakelde en zijdelings geschrankte micro-inductoren. Bij een klassieke inductiekookplaat met (uitbreidbare) zones zitten enkel onder de inductiekookzones grote inductiespoelen.



De zonevrije inductietechnologie geeft je de vrijheid om het volledige oppervlak van de inductiekookplaat te gebruiken en de potten en pannen te plaatsen waar je dat wil. Bovendien kan je met het grootste gemak aan de slag met grote braadpannen, ovale vispannen of buitenmaatse kookpotten.

FreeInduction is uitgerust met automatische potherkenning waardoor enkel de plaats waar zich een pot of pan bevindt, geactiveerd wordt. Dat maakt het mogelijk om over het volledige kookplaatoppervlak te schuiven met potten en pannen zonder dat er ook maar iets van warmte verloren gaat.

Bediening wijst zichzelf uit
Dat de bediening van freeInduction zichzelf uitwijst zonder dat je erbij moet nadenken, is te danken aan het grote TFT-kleurendisplay waarmee alle bedieningsfuncties worden aangestuurd.

Ook de plaats van de potten en pannen op de inductiekookplaat, evenals hun grootte en vorm, lees je af op het TFT-display. Door middel van een vingeraanraking, zoals bij een smartphone, selecteer je de gewenste vermogensstand uit de 17 beschikbare standen. Verlagen of verhogen van het vermogen doe je door te scrollen.

De centrale plaats van het TFT-touchdisplay aan de voorzijde van de kookplaat maakt de bediening gemakkelijk voor zowel links- als rechtshandigen.

Pietje precies
Dat na de professionele chefs ook de hobbykoks vallen voor inductiekoken hoeft niet te verbazen als je weet dat snelheid en nauwkeurigheid de 2 topkwaliteiten van deze kookmethode zijn. Door gebruik te maken van de powerBoostfunctie die bovenop het maximale vermogen nog een extra vermogensstoot geeft, steek je er nog meer vaart achter.

Perfecte controle over de temperatuur en een snelle en precieze reactie op elke kleine of grote temperatuursaanpassing komen van pas om bijvoorbeeld vlees dicht te schroeien volgens de regels van de kunst. Ook het sudderen van een stoofpot of het smelten van chocolade zonder bain-marie vraagt om een constante temperatuur en een nauwkeurige temperatuurregeling.

In een handomdraai schoongemaakt
Het schoonmaken van het gladde vitrokeramische oppervlak van de inductiekookplaat is snel gefikst. Zelfs wanneer er voedsel op de glasplaat terecht komt, kan er niets inbranden en is het schoonmaken snel gebeurd. Een vergrendelfunctie voorkomt ongewild inschakelen van de kookplaat tijdens het schoonmaken.

De zonevrije inductiekookplaat freeInduction is beschikbaar in een vlakinbouwversie zonder kader en in een opbouwuitvoering met inox zijprofielen.