Keukens

Tips voor het creëren van een moderne keuken

Tips voor het creëren van een moderne keuken
Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe keuken, dan is het een goede keuze om te kiezen voor een moderne keuken. Naast het feit dat het erg tijdloos is, dus je er lang van kan genieten, is het ook nog eens een duurzame en comfortabele keuze. Je kiest namelijk voor moderne technologie als het gaat om de apparaten die ook nog eens gebruiksvriendelijk zijn. In dit artikel lees je hoe jij een moderne keuken kunt creëren.

#1. Minimalistisch

We beginnen bij het ontwerp, want dit is waar je altijd start bij het aanschaffen van een nieuwe keuken. Voor een moderne uitstraling kun je het beste een minimalistisch ontwerp kiezen. Oftewel: Less is more. Een minimalistische en strakke keuken staat opgeruimd en ziet er direct netjes uit. Dit zorgt ervoor dat dit een perfecte ruimte is om lekker te kunnen koken. Zorg er daarom voor dat je alle producten, pannen, servies etc. in kastjes hebt staan. En zorg dat er weinig op het aanrecht ligt. Op die manier oogt het rustig!

Tips voor het creëren van een moderne keuken

#2. Inductiekookplaat

Bij een moderne keuken horen uiteraard ook moderne apparaten. Elke avond wil je namelijk een (lekker) gerecht op tafel hebben staan en daarom is het wel zo fijn om het koken aangenaam te maken. Kies daarom voor de beste inductiekookplaat om jouw kookervaring nog beter te maken. Het is niet alleen fijn om op te koken, maar het staat ook nog eens prachtig in een moderne ruimte.

#3. Neutrale kleuren

Kleur kan enorm veel doen met de sfeer in een ruimte. Zoals je net al kon lezen is het belangrijk om een minimalistisch ontwerp aan te houden met zo min mogelijk spullen, maar ook is het belangrijk dat je de juiste kleuren kiest. Het kan namelijk alsnog erg druk ogen door verschillende kleuren te gebruiken in de ruimte. Kies daarom voor kleuren, zoals zwart, grijs, beige en wit. Uiteraard kun je spelen met een aantal accentkleuren in theedoeken, kaarsen of andere accessoires in de keuken.

#4. Materialen

Naast kleuren doen materialen ook veel met een kamer. Ga voor materialen, zoals marmer, roestvrij staal en glas voor de perfecte uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een mooi houtenblad als aanrecht. Dit staat mooi, natuurlijk én is duurzaam.

#5. Verlichting

Verlichting is cruciaal in elke keuken, maar er zijn veel verschillende soorten lampen die jij kunt kiezen. De tip is om te kiezen voor inbouw LED-verlichting, maar ook voor een lamp die zorgt voor sfeer. Dit kan een mooie eyecatcher in de keuken zijn die je in de avond kunt aandoen. Op die manier kun je genoeg zien wanneer je gaat koken met de LED-verlichting en heb je in de avond sfeer van de hoofdverlichting.

Hopelijk hebben deze tips jou geholpen bij het kiezen van de juiste items voor een moderne keuken. Ben jij op zoek naar een inductiekookplaat? Kijk dan goed naar welke maat geschikt is voor jouw keuken. Er zijn veel opties, je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een beste inductiekookplaat 60 cm, maar ook zijn er modellen van 90 cm bijvoorbeeld.

Ook interessant