Dossier Coronavirus / COVID-19

Tips voor een vakantie in eigen tuin

Bron: Bouw & Wonen
Tips voor een vakantie in eigen tuin
Nu de coronacrisis ons voorlopig nog weerhoudt om naar het buitenland af te reizen, moeten we naar andere oplossingen zoeken om toch die welverdiende vakantie vieren. Als je een tuin hebt, leent die zich uitstekend voor een Ďmini-vakantieí. We geven tips.

Ga kamperen in eigen tuin

Kamperen in je eigen tuin zal in het begin ongetwijfeld een beetje vreemd aanvoelen. Waarom zou je in een tent gaan slapen als je huis en eigen bad er pal naast zit? Het is inderdaad even wennen, maar daarna kan het heerlijk zijn om in de buitenlucht te slapen en wakker te worden van het gefluit van vogels. Ook fijn: je kunt nog gewoon de wifi van thuis gebruiken, bijvoorbeeld om een serie of film in je tent te kijken. Vind je het niks? Dan kun je altijd weer naar binnen. Ook wel een prettig idee.

Zet een zwembad neer

Weinig dingen die zoín zomers vakantiegevoel geven als een zwembad. En daar hoef je echt niet heel diep voor in de buidel te tasten. Althans, als je voor een opzetzwembad of de opblaasbare variant gaat. gaat. Je scoort zoín zwembad onder andere bij Top Zwembadshop. Het is misschien niet helemaal hetzelfde als het Ďechte werkí, maar het geeft verrassend veel plezier. Op hele hete dagen leent het zich bovendien uitstekend om af te koelen.

Hang een hangmat op

Met een hangmat haal je op eenvoudige wijze vakantiesferen naar je eigen tuin. Hang er eentje op tussen twee bomen of koop een exemplaar met een standaard. Een hangmat is de perfecte plek om even helemaal niets te doen. Nietsdoen is tenslotte precies wat veel mensen op vakantie ook doen. Natuurlijk kun je je hangmat ook gebruiken om een tijdschrift of boek lezen of naar een podcast luisteren.

Kleed je tuin aan met vakantie-accessoires

Een hangmat is niet het enige accessoire wat onmiddellijk een vakantiegevoel oproept. Tover je tuin om tot tropisch oord, bijvoorbeeld met lichtjes en palmbomen. Ook leuk: maak er cocktails of mocktails bij om je op vakantie te wanen. Je kunt online heerlijke recepten vinden. Het leukste is om daarbij ingrediŽnten uit de eigen tuin te gebruiken.

Ga picknicken in je tuin

Picknicken in het park is heerlijk, maar je moet wel sjouwen met een koelbox en je loopt het risico dat je van alles vergeet. Als je in de tuin picknickt, heb je daar allemaal geen last van. De ingrediŽnten voor een geslaagde picknick zijn eigenlijk heel simpel: leg een leuk kleedje neer, zorg voor lekker eten en drinken en zet eventueel een lekker muziekje op.

Doe spelletjes in je tuin

Bij een vakantie hoort het spelen van spelletjes. Die kun je ook prima in de achtertuin doen. Denk aan badminton, beachtennis of jeux de boules. Nodig eventueel vrienden uit, zodat je er een echte spelletjesmiddag van kunt maken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo