Algemeen

Hou je lichaam en geest gezond met onze lockdown-tips

Hou je lichaam en geest gezond met onze lockdown-tips
We worden om de oren geslagen met berichten en voorspellingen over een nieuwe lockdown. Steeds meer stemmen gaan op om thuiswerk opnieuw tot de norm te verheffen. Met de vorige lockdown nog vers in ons achterhoofd zorgen we er het best voor dat we hier zo goed mogelijk op voorbereid zijn. Nu het weer slechter wordt en de winter voor de deur staat, is dit echter geen evidentie. Je mag niet onderschatten welke weerslag een lockdown heeft op ons fysiek én mentaal welbevinden, zeker nu ook de dagen korter worden. De vraag is daarom: hoe hou je jezelf gezond? Je zou je kunnen volproppen met vitaminesupplementen, iedere dag een uur voor een zonnelamp gaan zitten of in een ijskoud bad plonsen. Al hoef je het natuurlijk zo ver niet te zoeken. Ontdek hieronder onze 3 lockdown-tips.

1. Kom voldoende buiten dankzij je Renson terrasoverkapping!

Veel mensen moeten intussen opnieuw of verlengd van thuis uit werken en daarbij is het belangrijk dat je regelmatig een pauze neemt. Na urenlang in je kleine home-office te werken, beginnen de 4 muren ongetwijfeld op je af te komen en slaat de vermoeidheid genadeloos toe. Aangeraden wordt om minstens een half uur tot een uur per dag naar buiten te gaan. Je in de natuur begeven, brengt mentale rust en zorgt ervoor dat je even aan de dagelijkse stress kan ontsnappen. Het koude weer van de winter zorgt er echter bij veel mensen voor dat ze binnen blijven…

Met een Renson terrasoverkapping schuif je de weersomstandigheden echter probleemloos opzij. Hou de lamellen van je terrasoverkapping en de glazen schuifwanden of screens gesloten en steek de heat & sound beam aan. Zo wordt het er onder behaaglijk warm en kun je in alle comfort en luxe toch van de heerlijke buitenlucht genieten. Wie wil kan zijn terrasoverkapping zelfs tot home office omtoveren. Je zal merken dat je je buitenveel beter kan concentreren. Bovendien heb je dankzij de ingebouwde LEDs zelfs op de donkerste dagen voldoende licht.

Hou je lichaam en geest gezond met onze lockdown-tips

2. Vermijdt quarantaine-migraine: vergeet niet te ventileren!

Je kon het wellicht al raden, maar gezonde lucht en zuurstof spelen een belangrijke rol in je welbevinden. Wat veel mensen niet weten is dat de binnenlucht in hun woning vaak ernstig vervuild is. De lucht zit er vol CO2 en schadelijke stoffen, zoals VOS (vluchtige organische stoffen). Als je hier voor langere tijd aan blootgesteld wordt, zorgt dat ervoor dat je sneller vermoeid geraakt, concentratieverlies lijdt en dat je hoofdpijn of migraine krijgt.

Het is met andere woorden belangrijk om je home office en woning goed te verluchten. Maar, goede of slechte lucht kun je niet voelen, zien of ruiken. Dit is de reden waarom we de Renson Sense ontwikkeld hebben. De Sense monitort de binnenlucht in je woning en geeft visueel aan wanneer de luchtkwaliteit in je woning achteruit gaat – en wanneer je dus ramen en deuren moet openen.

Een ventilatiesysteem met Healthbox 3.0 Smartzone meet op precies dezelfde manier de binnenluchtkwaliteit en zorgt er automatisch voor dat je woning te allen tijde voldoende geventileerd is. Dat gebeurt trouwens – heel energiezuinig – voor elke kamer apart. De slechte lucht wordt rechtstreeks naar buiten afgezogen, waarna deze vervangen wordt door heerlijk verse buitenlucht.

3. Dynamische zonwering, de flexibiliteit die je home office nodig heeft

De herfst en winter zijn een donkere periode en bij heel veel mensen heeft dat een grote impact. Zeker als je meerdere uren per dag in een kleine home office moet werken, valt dit niet altijd in goede aarde. Moet je je home office nog inrichten? Ons advies: kies voor een ruimte met één of meerdere grote ramen. Zo komt er veel licht binnen en geniet je van een mooi uitzicht.

Met één aspect houden mensen echter niet altijd rekening en dat is dat de zon in de herfst en winter laag staat. Als je home office aan de zuidkant van je woning ligt, schijnt de zon hierdoor recht naar binnen. Vergis je niet, zelfs als het buiten ijskoud is, kan het binnen té warm worden. In dat geval komt onze buitendoekzonwering heel goed van pas. Renson screens zijn dynamisch. Dit wil zeggen dat je er zelf voor kan kiezen wanneer je de zon binnenlaat en wanneer je ze buiten houdt. Renson screens hebben ook nog een ander voordeel en dat is dat je jouw zicht naar buiten en daglicht behoudt. Baadt je home office de hele dag lang in de zon en hou je je screens voortdurend dicht, dan nog kan je van je mooie uitzicht genieten!

Tip: je kan je bestaande woning ook nadien makkelijk uitrusten met de Fixscreen Solar van Renson. Bij deze renovatie-oplossing hoef je geen ramen te vervangen en hoef je geen gaten te boren voor elektriciteit.

Build for Life