Interieur

Tips voor een stijlvolle toiletruimte: ontwerpen die indruk maken

Tips voor een stijlvolle toiletruimte: ontwerpen die indruk maken
Vaak zien we de inrichting van een toilet als iets noodzakelijks. Wanneer we echter voldoende aandacht besteden aan het toiletontwerp, kunnen we er een ruimte van maken waarin we ontspannen naar het toilet kunnen. Dit is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook nog eens een stuk beter voor je gezondheid. In een sfeervol toilet ben je namelijk sneller geneigd om de tijd te nemen voor een toiletbezoek, waarvoor je darmen en blaas je ontzettend dankbaar zullen zijn. Wil je meer weten over stijlvolle toiletruimtes? Lees dan snel verder en ontdek alles wat je moet weten!


De basis van een stijlvolle toiletruimte

Kleur bepaalt de basis van een ruimte. Het is dan ook aan te raden om te beginnen met het bepalen van de kleur. Wil je een toilet creëren waarin rust centraal staat? Kies dan voor warme, zachte kleuren. Denk hierbij aan gebroken wit, taupe of beige. Wie liever kiest voor een energieke ruimte, kan kiezen voor heldere, contrasterende kleuren.

Denk na het kiezen van het kleurpalet goed na over de verlichting. Je kunt ervoor kiezen om bijzondere accessoires, zoals bijvoorbeeld een beeld, uit te lichten met een opbouwspot.

Creëer een unieke stijl

Hoewel het niet verstandig is om de vaak toch al kleine toiletruimte vol te proppen met accessoires, mogen accessoires niet ontbreken. Voeg toiletaccessoires toe die iets vertellen over jouw leven. Denk hierbij aan een schilderij van vroeger, een beeld van vakantie of een foto van een mooie herinnering. Laat je creativiteit de vrije loop en combineer de mooiste kleuren met unieke accessoires voor een persoonlijke toiletruimte, waarin jij je comfortabel voelt.

Voorbeelden van een unieke stijl in jouw toiletruimte

Ontbreekt het je aan inspiratie? We helpen je graag op weg met enkele voorbeelden:

Landelijke toiletstijl

Kies voor natuurlijke materialen zoals hout en steen. Combineer deze materialen vervolgens met accessoires zoals een grote plant in een unieke vaas.

Moderne toiletstijl

Een moderne stijl laat zich kenmerken door minimalisme en strakke lijnen. Kies voor een strakke fonteinset en voeg vervolgens kunst, designobjecten en bijvoorbeeld foto’s toe voor een uniek effect.

Vintage toiletstijl

Hou je van retro? Dan is een vintage design de ideale toiletstijl. Verzamel oude elementen die je mooi vindt. Denk hierbij aan een vintage wastafelkraan en combineer deze met een retro kleur voor een prachtig design.

Een stijlvolle toiletruimte creëren doe je zo!

Sanitaire voorzieningen mogen natuurlijk niet ontbreken in een toiletruimte. Kies voor een toilet dat aansluit op de gekozen stijl. Combineer dit met een stijlvolle fonteinset en maak de ruimte helemaal af met bijpassende accessoires. Zo weet je zeker dat de ruimte een mooi geheel vormt en je optimaal kunt genieten van je stijlvolle toiletruimte.

Ook interessant