Wedstrijden en awards

Slimme toiletassistent Buddy wint Henry van de Velde Award

Slimme toiletassistent Buddy wint Henry van de Velde Award
Jaarlijks reikt Flanders DC de Henry van de Velde Awards uit. Het is dan ook een vaste waarde in het designerlandschap en dit jaar ontvangt IPEE voor haar slimme toiletassistent, die de naam Buddy kreeg, de Henry van de Velde Award in de categorie environment. Daarnaast is IPEE genomineerd voor de Public Gold Award 2023. De winst en nominatie bevestigen het succesverhaal van IPEE, die na de B2B-markt nu ook de consumentenmarkt betreedt.

IPEE is een jong Belgisch bedrijf dat als doel heeft om de groeiende lokale en globale waterproblematiek aan te pakken. Daarom ontwikkelt en past het slimme technologie toe voor grote sanitaire waterverspillers. Het toilet is namelijk een van de grootste waterverbruikers in huis. Om dat probleem op te lossen, lanceerde IPEE de slimme en duurzame toiletassistent Buddy.

Slimme toiletassistent Buddy wint Henry van de Velde Award

“Het is een hele eer dat we de Henry van de Velde Award voor duurzaamheid in ontvangst mogen nemen. De award bewijst op een mooie manier dat Buddy niet alleen geavanceerde technologie combineert met een strak design, maar ook dat het slimme toilet een zeer belangrijke bijdrage levert aan een groenere planeet”, aldus Jan Schoeters, medeoprichter van IPEE.


Slim gespoeld met focus op waterbesparing, comfort en gebruiksvriendelijk design

Het slimme toilet van IPEE zorgt ervoor dat het altijd netjes gespoeld is na het toiletbezoek.

“De Smart Detect-technologie combineert verschillende parameters en suggereert automatisch het nodige spoelvolume na gebruik. Hierdoor bespaart Buddy veel water en is het niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee”, aldus Jan Schoeters.


Naast de ecologische focus kent Buddy een minimalistisch design waar gebruikscomfort centraal staat. Zo heeft Buddy geen drukknoppen, maar is het voorzien van sensoren die een volledig contactloze bediening mogelijk maken. Ook aan het nachtelijke toiletbezoek van de gebruiker werd gedacht, want het indirecte licht onderaan Buddy zorgt voor een veilige weg naar het toilet zonder dat men de verblindende badkamerverlichting hoeft aan te doen. Met de handige app is Buddy bovendien gemakkelijk aanpasbaar aan de persoonlijke smaak en voorkeuren van de toiletbezoeker. Een voorbeeld hiervan is het kleurprofiel van Buddy dat men kan afstemmen op basis van het interieur van de badkamer.

Slimme toiletassistent Buddy wint Henry van de Velde Award
Buddy is momenteel verkrijgbaar bij Desco, Van Marcke, STG, Dupont en Desano. De prijs van Buddy bedraagt €399 exclusief toilet en toebehoren. Buddy is verkrijgbaar met verschillende toiletten.

Ook interessant