Tips voor een soepele verbouwing

Bron: Bouw & Wonen
Tips voor een soepele verbouwing
Ben je van plan om jouw woning te verbouwen? Dan kom je mogelijk voor een behoorlijke uitdaging te staan. Uiteraard is dit afhankelijk van de omvang van de klus. Hoe groot of klein de verbouwing ook is, je wilt altijd dat deze zo soepel mogelijk verloopt. Helaas blijkt dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom kun je hier waarschijnlijk wel wat hulp bij gebruiken. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou in deze tekst namelijk 4 tips om de verbouwing soepel te laten verlopen.

1. Stel een plan van aanpak op

Bij een verbouwing loop je vrijwel altijd tegen problemen aan. Dit kun je niet voorkomen. Wel kun je de kans hierop verkleinen. Hoe? Door een plan van aanpak op te stellen. Op deze manier weet je precies hoe je de verbouwing aan moet vliegen. Bedenk goed wat er allemaal moet gebeuren en wanneer je dit wilt doen. Met een plan van aanpak zit er ook direct een bepaalde tijdsdruk achter de verbouwing. Hiermee voorkom je dat het (te) lang duurt voordat de klus is afgerond. Zodra je begint met klussen, raden wij je aan om je zoveel mogelijk aan het opgestelde plan te houden.

2. Schakel hulp in

Een verbouwing kost vaak behoorlijk wat geld. Om de kosten te drukken, besluit je mogelijk om (een deel van) de verbouwing zelf uit te voeren. Als je redelijk handig bent, is dit een goede keuze. Toch is het niet verstandig om alles voor eigen rekening te nemen. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om een elektricien in Amsterdam in te schakelen voor het aanleggen van elektra. Deze klus moet namelijk naar behoren uitgevoerd worden en een elektricien is daar de aangewezen persoon voor. Hij sluit de elektra goed en veilig aan op jouw groepenkast, waardoor je na afloop van verbouwing overal stroom kunt gebruiken.

3. Zorg dat je alles in huis hebt

Word je tijdens de verbouwing bijgestaan door n of meerdere professionals? Dan kun je ervoor kiezen om hen zelf de spullen mee te laten nemen die zij nodig hebben. Deze spullen zijn van goede kwaliteit, maar ze zijn vaak niet goedkoop. Wil je zo min mogelijk geld uitgeven aan jouw verbouwing? Dan kun je besluiten om zelf de benodigde materialen in te kopen. Dit kan alleen als je weet wat je moet hebben. Informeer daarom goed wat de klusjesmannen nodig hebben. Zorg er ook voor dat alles tijdig aanwezig is. Als je de spullen niet op tijd in huis hebt, loopt de verbouwing mogelijk flinke vertraging op.

4. Laat cv-ketel onderhoud uitvoeren

Als je gaat verbouwen bestaat de kans dat je met het leidingwerk aan de slag gaat. Zo besluit je mogelijk om een extra radiator te plaatsen of misschien leg je wel vloerverarming aan. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe verwarming straks werkt, schakel je een loodgieter in. Hij legt niet alleen het benodigde leidingwerk, maar sluit de boel ook aan op de cv-ketel. Vraag hem in dat geval ook direct om cv-ketel onderhoud uit te voeren. Op deze manier is de kans klein dat je binnenkort te maken krijgt met een storing of een ander probleem. Bovendien is het hierdoor niet nodig om binnenkort opnieuw een professional langs te laten komen voor onderhoud.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo