Nieuwbouw

Tijdelijke krimp en nieuwe visie Blauwestad

Het aanbod van kavels bestemd voor luxe woningen in Blauwestad - een ambitieus nieuwbouwproject in Oost-Groningen - zal tijdelijk worden verminderd. Aanvankelijk zouden er 1480 kavels in de verkoop komen maar vanwege de ingezakte vraag in de woningmarkt wordt het aantal beschikbare kavels met elfhonderd verminderd.

Deze kavels zullen tijdelijk worden gebruikt voor toeristische en recreatieve doeleinden. Dat heeft de provincie Groningen donderdag bekendgemaakt.

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben een nieuwe visie ontwikkeld op de toekomst van Blauwestad. Dat project ging in 2004 van start en was bedoeld om de regio Oost-Groningen nieuwe impulsen te geven door ook hogere inkomensgroepen naar het gebied te lokken. De verkoop van de kavels gaat echter veel minder snel: er zijn tot nu 183 kavels verkocht.

Uit de nieuwe visie op Blauwestad blijkt dat de provincie Groningen en de gemeente Oldambt nog steeds achter de oorspronkelijke uitgangspunten staan. Beide overheden gaan er vanuit dat de kavels op de langere termijn wel verkocht zullen worden.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant