Nieuwbouw

Voorstel voor Blauwestad kent twee toekomstscenario's

De provincie Groningen en de gemeente Oldambt gaan met betrokken partijen en belangstellenden in gesprek over een definitieve ontwikkelingsvisie voor de nieuwe wijk Blauwestad. De initatiefnemers hebben een voorstel gepresenteerd met daarin twee toekomstscenario`s om over te discussiëren: Trots op wat er is en Nieuwsgierig naar wat er kan komen.

Het eerste scenario sluit aan bij de kwaliteiten die bij de start van het project bepaald zijn. De inzet van dit scenario is landschapsontwikkeling en `klaar` willen zijn voor verdere woningbouw, waarbij er ruimte is voor tijdelijke invulling als festivals, natuur of recreatie. Het tweede scenario is gericht op het stimuleren van allerlei functies en activiteiten die aan een verhoogd bouwtempo kunnen bijdragen, waarbij er eventueel ruimte is voor appartementencomplexen. Daarnaast is er ruimte voor een recreatiepark met tennisbaan, zwembad en andere voorzieningen.

Provinciale Staten bespreekt het discussiestuk en op basis van alle input wordt voor de zomer een definitieve ontwerpvisie gepresenteerd. Een woordvoerder van Oldambt laat weten dat de gepresenteerde visies alles te maken hebben met de economische crisis. `Hierdoor ligt het project momenteel volledig stil.`

Gebaseerd op: Vastgoedmarkt

Ook interessant