Nieuwbouw

Provincie schiet voor aan Blauwe Stad

De Blauwe Stad, het nieuwe woongebied in Oost-Groningen, loopt achter met de betalingen aan de Provincie Groningen. De Provincie schiet nu voor zodat de bouw niet wordt stilgelegd. De reden van de geldnood is dat de verkoop van de woningen door de ontwikkelingsmaatschappij De Blauwe Stad een stuk langzamer gaat dan verwacht.

Om de ontwikkelingsmaatschappij te helpen heeft de Provincie ingestemd met nieuwe financiële afspraken. De maatschappij neemt sneller de gronden van de Provincie af, zodat er hypotheken op afgesloten kunnen worden. Op deze manier kan er doorgebouwd worden en komt de bouw van het relatief goedkopere ‘Het Dorp’ niet in gevaar.

Volgens provinciewoordvoerder Maartje Bos is niet alleen de kredietcrisis debet aan de stagnering van de verkoop: ,,Het is heel erg jammer dat het momenteel geen storm loopt, dat hadden we natuurlijk wel gehoopt. Ik denk dat we onze verwachtingen ook een beetje te hoog hadden gespannen. Maar om eerlijk te zijn was de vaart er ook al uit voordat de kredietcrisis uitbrak. We willen daarom graag bijspringen, de machine moet wel draaiende blijven.”

Lees verder op Architectenweb.nl