Vastgoed

Tieleman claimt eigenaar te zijn van Euromast

De Rotterdamse horecaondernemer Willem Tieleman claimt de nieuwe eigenaar te zijn van de Euromast. Volgens het Kadaster is Jan-Dirk Paarlberg via zijn bedrijf Euromast bv nu de eigenaar. Maar dat is volgens Tieleman, sinds 2003 de exploitant van de Euromast, achterhaald. Dinsdag meldde De Telegraaf dat de Euromast mogelijk in de verkoop zou gaan vanwege juridische schermutselingen tussen Paalberg en de curator van een van de bedrijven van wijlen Sjoerd Kooistra.

Kooistra zou geld hebben geleend aan Paarlberg met de Euromast als onderpand. Volgens de curator is gedwongen verkoop nu nog niet aan de orde.

‘Ik heb verregaande overeenstemming met heer Paarlberg’, zegt Tieleman in het FD. ‘Onder meer over de koopprijs. De koop is afgelopen zes maanden gesloten.’ De precieze koopdatum wil Tieleman niet melden, evenmin als de koopprijs. Tieleman zegt de Euromast te hebben verworven via zijn privé-vennootschap De Zesde November 1993 bv. De koopovereenkomst is volgens hem niet alleen mondeling, maar ook schriftelijk vastgelegd.

Ook interessant