Vastgoed

Euromast mogelijk te koop

De Euromast komt mogelijk in de verkoop. Het ziet er naar uit dat de grootste toeristische trekpleister van Rotterdam op de veiling komt. Dit is het gevolg van het aanvragen van het faillissement van Euromast bv door mr. Seerp Gratama, de curator van het failliete concern van wijlen horecamagnaat Sjoerd Kooistra.

Dat meldt De Telegraaf. Kooistra heeft kort voor zijn dood een bedrag van € 1,25 mln geleend aan vastgoedmagnaat Dirk-Jan Paarlberg, de eigenaar van de Euromast. De curator had Paarlberg tot 26 oktober de tijd gegeven om het geld terug te betalen, maar de inmiddels veroordeelde vastgoedmagnaat heeft dat niet gedaan. Mr. Gratama bevestigt dat hij rechtsmaatregelen neemt tegen Paarlberg en Euromast bv om de vordering incasseren.

Paarlbergs advocaat Hammerstein, zegt dat zijn cliënt de vordering van Kooistra op 22 juni, enkele weken voor diens dood, heeft verpand aan de FGH Bank. 'Kooistra heeft daarvoor een volmacht getekend. Mijn cliënt is dan ook van mening dat de curator geen verhaalsrecht bij hem heeft.'