Vastgoed

The Rock op Zuidas in de etalage

De Britse belegger Evans Randall zet The Rock, aan de Amsterdamse Zuidas, in de etalage. Dat schrjift PropertyWeek op basis van personen bekend met de situatie. Voor de verkoop van het 30.000 m2 tellende object is CBRE als makelaar aangewezen. Evans Randall heeft de makelaar gevraagd het kantoorgebouw voor het eind van dit jaar te verkopen, meldt PropertyWeek.

Evans Randall kocht het kantoorgebouw The Rock voor € 165 mln van Mahler4, de ontwikkelingscombinatie van Fortis Ontwikkeling, G&S Vastgoed en ING Real Estate Development. Dit gebeurde in de top van de markt in 2007. Naar verwachting zal de belegger een veel lager bedrag voor de verkoop ontvangen.

Het gebouw omvat circa 30.000 m2 kantoorruimte waarvan advocatenbureau De Brauw Blackstone Westbroek ongeveer 21.000 m2 in gebruik heeft. The Rock maakt deel uit van een 50/50% joint-venture van Evan Randall en Bank of Scotland. Andere objecten die onder deze joint venture vallen zijn Telekom Centre in Munchen en de Covent Garden kantorencomplex in Brussel. Bank of Scotland zou Jones Lang LaSalle in de arm genomen hebben voor een second opinion voor de taxatie van The Rock.