The Link: Méér dan studeren alleen

  BE   27 juli 2015 Bron: FL consult
De zomer staat voor de meeste studenten gelijk aan genieten van een welverdiend verlof, maar even vaak moeten ze in juli en augustus nog last minute op zoek naar een studentenflat. Na een heerlijke vakantie kondigt zich immers een nieuw academiejaar aan met heel wat lesuren en pakken leerstof om te verwerken. Een studentenleven is echter meer dan studeren alleen. De gereglementeerde vastgoedvennootschap Home Invest Belgium heeft om die reden een project ontwikkeld op maat van de student. “The Link” is een heuse reconversie van een bestaand gebouw tot 124 studio’s verspreid over zes verdiepingen. Het concept werd uitgetekend door DSW Architects en is gelegen aan de Maurice Charlentstraat (Oudergem), in het hart van de Brusselse studentenbuurt, want vlakbij de VUB en de ULB.

Eigen identiteit

De studio’s zijn allesbehalve standaard studentenkoten.
“Daar ligt meteen ook de meerwaarde”, zegt Toon Haverals, Chief Development Officer van Home Invest Belgium. “De bedoeling is om dit gebouw minstens 15 jaar in eigen portefeuille te houden waardoor we hoog ingezet hebben op een degelijke afwerking met kwaliteitsvolle materialen.”
Bijkomend krijgt de student de kans om zijn kamer te personaliseren. Zo kan elke studio modulair gemeubeld worden. De studentenflats zijn dus bij wijze van spreken instapklaar.

The Link: Méér dan studeren alleen

Toon Haverals: “Enkel de kleinere accenten qua inrichting zijn voor eigen rekening. Daarenboven kunnen ze de kleur van het kader rondom hun raam zelf kiezen. Deze kleur reflecteert ’s avonds waardoor de student zijn of haar flat makkelijk kan herkennen. Het is een sober herkenningspunt, maar wel belangrijk.” Door af te stappen van uniforme flats kan elke student zijn eigen stempel drukken. "Het is immers tijdens de studentenperiode dat de eigen identiteit het meest gevormd en ontwikkeld wordt. Een flat op maat past daar perfect bij”, aldus nog Haverals.

Samenzijn

Studenten zijn niet alleen met zichzelf bezig, maar evenveel met de medestudenten en vrienden om zich heen. Om die reden werd op elke verdieping een grote gemeenschappelijke keuken mét terras ontwikkeld waar studenten samen kunnen kokkerellen. Ook de studentikoze inrichting met biljarttafel en vintage elementen nodigen uit om samen te komen. Op het gelijkvloers bevindt zich tevens een gemeenschappelijke studeer- en/of woonkamer en een terras met houten bankjes en heel wat groen. Er is zelfs een fitnessruimte voorzien waar ze kunnen sporten.

De studio’s zijn gemiddeld tussen de 30 en 45 m² groot. Elke flat heeft een kitchenette en een eigen badkamertje met douche. Ook aan personen met een handicap werd gedacht. In totaal zijn er 6 studio’s voorzien voor studenten met een beperking.

The Link: Méér dan studeren alleen

Tekort aan studentenflats

Met de realisatie van 126 studentenflats speelt Home Invest Belgium in op het nijpend tekort aan studentenhuisvesting in Brussel. Onze hoofdstad telt momenteel 90.000 Vlaamse, Franstalige en internationale studenten. Ruim geschat zullen dat er in 2020 zo’n 100.000 zijn. De laatste ramingen spreken van slechts 9.000 beschikbare kamers. De nood aan studentenkoten is dus reëel.

Sophie Lambrighs, CEO, besluit: “Studenten zullen vanaf de eerste dag van het academiejaar kunnen studeren in een ideaal kader, maar tegelijk kunnen genieten van het studentikoze leventje daarbuiten. De 124 studio’s zijn te huur en voor de geïnteresseerden worden elke week bezoeken aan de kijkappartementen georganiseerd. Dit kan ook op afspraak.”

Met deze realisatie bevestigt Home Invest Belgium haar positie van professionele speler op de markt van studentenhuisvesting. Al in 2010 investeerde de vastgoedbevak in een gebouw van 106 studio’s in Leuven en sinds 2013 is Home Invest Belgium de grootste privé-eigenaar in Louvain-la-Neuve die studentenkoten verhuurt. Deze niche betekent een diversificatie van de portefeuille van de GVV.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo