The Blue House/2013 van start

  BE   13 augustus 2013 Bron: stg
The Blue House/ reikt jaarlijks 5.000 euro uit aan een inspirerende nieuwbouw of zware renovatie, die niet alleen duurzaam is, maar ook betaalbaar voor het grote publiek. We willen inspirerende projecten niet enkel belonen, maar ze bovendien ook in de “spotlight” zetten. Het obstakel ‘meerkost’ van duurzaam bouwen wegwerken, een duurzame visie van wonen promoten die verder reikt dan de aspecten energie of milieu en innovatieve technieken een duwtje in de rug geven zijn de belangrijkste doelstellingen van The Blue House/.

Duurzaam én betaalbaar bouwen: The Blue House/ wil tonen dat het kan. Niet alleen met behulp van energiebesparende en ecologische maatregelen, maar ook dankzij intelligente en creatieve oplossingen om de kosten op korte, middellange en lange termijn zo veel mogelijk te beperken.

Tijdens de vorige editie (2012) kreeg de jury, onder leiding van architect Bob Van Reeth en striptekenaar François Schuiten, een grote variëteit aan voorstellen onder ogen, met verschillende benaderingen van duurzame ontwikkeling en uiteenlopende inspirerende oplossingen. Groepsaankoop, optimalisering van ruimtes, recyclage van materialen, eenvoudige middelen, renovatie van industriële gebouwen of herstel van erfgoed: de meerderheid van de kandidaten vond passende oplossingen op maat van iedere context.

In 2012 kaapte het project “L’Espoir” de geldprijs van 5000 euro weg. L’Espoir bestaat uit 14 huizen, gebouwd voor en door gezinnen met financiële problemen uit Molenbeek. De architect van het project is Damien Carnoy en het werd uitgevoerd door De Graeve SA. Dit jaar wil The Blue House/ de drijvende krachten achter het project samen in de bloemetjes zetten: architect, aannemer én eigenaar. Een duurzame woning staat of valt immers met de samenwerking binnen het team.

Inschrijven
Kandidaten kunnen zich nog tot en met 20 augustus inschrijven. U krijgt dan reactie op 26 augustus. Geselecteerde kandidaten moeten een uitgebreider dossier indienen tegen 10 september. De uitreiking van de prijs vindt plaats op 21 november 2013 in Brussel.

Meer info over The Blue House/ vindt u op www.bluehouseprize.be.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo