Verbouwen

The Block (VT4) trekt naar Oostende

Wat gebeurt er als je 4 koppels elk een gelijkwaardige ruwbouw tot in de puntjes laat renoveren en decoreren met een identiek, gelimiteerd budget en dit in amper 10 weken tijd? Je krijgt een waanzinnige reality-show, genaamd The Block! Tijdens het harde werk om hun appartement tijdig klaar te krijgen, wordt de handigheid, de creativiteit én de relatie van de koppels danig op de proef gesteld. De duo’s willen natuurlijk vooral élkaar overklassen. Wie realiseert het beste resultaat en strijkt een fikse bonus op? Renoveren, concurreren en uiteindelijk hopelijk ook incasseren, dàt is The Block!

De koppels mogen zelf de indeling (her)bepalen, en hen wacht de zware taak om alle werken te plannen, te coördineren en uit te voeren (of te laten uitvoeren). Ze moeten prijzen onderhandelen met aannemers en leveranciers en ondertussen hun budget niet uit het oog verliezen. Ze moeten ook constant moeilijke keuzes maken over materialen en inrichting.

Op zich is dit alles al een huzarenstukje, maar dat wordt het des te meer omdat de koppels overdag gewoon blijven werken en hun dagdagelijkse verplichtingen nakomen. Op weekdagen tussen 9.00 uur 17.00 uur wordt hen de toegang tot ‘The Block’ ontzegd. Met andere woorden, ochtend-, avond- en weekendwerk is de enige en slopende manier om het einddoel te halen.

De nieuwe locatie:

Voor de vierde editie trekt The Block naar Oostende, de enige echte 'Stad aan Zee'... De Mercator, de Wellington renbaan, het Casino Kursaal, het Thermae Palace,…. Heerlijk zonnebaden, een verfrissende duik in de Noordzee of een wandeling op de promenade. In de zomer een genot voor duizenden zonnekloppers, maar deze badstad heeft veel meer te bieden. Niet alleen toeristen, maar ook de bewoners komen hier aan hun trekken, want Oostende heeft het allemaal.

Programmamanager Filip De Geyndt licht de keuze toe:
“De zoektocht naar een nieuw pand was alweer geen sinecure. Na een trendy Block op het Antwerpse eilandje, een historisch pand nabij de Mechelse veemarkt, en een industrieel loftcomplex in hartje Antwerpen, wordt de opdracht elk jaar steeds moeilijker. Je zoekt namelijk niet alleen een variatie op het ‘type’ gebouw, maar tevens ook een setting of lokatie die ons als programma-makers voldoende invalshoeken en potentieel biedt om een sterk en gevarieerde reeks te produceren. We zijn dan ook heel enthousiast dat we er op beide fronten in geslaagd zijn voor flink wat vernieuwing te zorgen. Dit jaar krijgen de koppels namelijk een ruim duplex-appartement voor de kiezen geschoven met 2 gescheiden woonlagen. Een gloednieuwe uitdaging dus. Daarenboven is de keuze voor de kust en onze aanwezigheid in het toeristische hoogseizoen een gedroomde setting voor “The Block”. We gaan er alvast van uit dat de vele extra opdrachten op diverse Oostendse top-lokaties voor heel wat bekijks zullen zorgen.

Maar we zouden de stad Oostende onrecht aandoen door haar zuiver te herleiden tot een toeristische trekpleister. Het is en blijft in eerste instantie een stad met fiere Oostendenaars en met stadsdiensten die enorme inspanningen leveren om de leefbaarheid en de woonmogelijkheden binnen de stad te moderniseren en te optimaliseren. De Block maakt er immers elk jaar een punt van om binnen een gefundeerde context van het lokale stadsontwikkelingsbeleid haar (media) steentje bij te dragen. De samenwerking met alle betrokken Oostendse diensten is dan ook al heel constructief en vruchtbaar verlopen en dat zal in de komende intensieve opname-maanden niet anders zijn.”

Hilde Veulemans, Voorzitter Toerisme Oostende vzw, Schepen van Toerisme bevestigt:
“We zijn enorm blij met de komst van The Block naar Oostende. De keuze van VT4 en het productiehuis Kanakna toont nog maar eens aan dat Oostende een stad in de lift is met zeer veel potentieel. The Block is vanuit toeristisch oogpunt zeer interessant voor Oostende, onze stad zal immers van september tot november in ‘the picture” staan op VT4 en dit bij een doelgroep die gelijkloopt met onze. De mediawaarde van dit programma is dat ook niet te onderschatten voor Oostende. Om deze redenen zal de Oostende Film Office er dan ook alles aan doen om de programmamakers zo professioneel mogelijk te ondersteunen.”

The Block Oostende vanaf september op VT4

Ook interessant