Vastgoed

Terug naar de natuur in Paint Rock Camp (foto special)

Paint Rock Camp is een door stichting Alm gefinancierd zomerkamp dat plaats biedt aan zesenzeventig schoolkinderen uit Los Angeles. Het is gesitueerd in Hyattville nabij Wyoming. Het project telt 16 houten gebouwen waaronder slaapcabines, een lodge, de directiewoning, een eetzaal, keuken, paardenstallen en andere recreatieve gebouwen.

Het zomerkamp is gebouwd bij twee canyons langs Kreek Paintrock. De gebouwen zijn geïnspireerd op het omringende landschap. De cabines van de jongens, die langs een canionmuur omhoog kruipt, zijn op kolommen geplaatst om storing in het landschap te minimaliseren. De cabines van de meisjes daarentegen zijn meer in de vallei geplaatst. De daken van de gebouwen zijn in harmonie met de structuren van het heuvelachtige landschap.

Het ruwe terrein waarin het kamp is gelegen, beïnvloed de levenskwaliteit in het kamp, en dat is precies wat men de jeugd uit het grote Los Angeles wil bieden. Door de open structuur van de gebouwen, en de vele balkons en terassen kan men te allen tijde van de omgeving genieten.

De bouw van dit project is voltooid in juni 2000, en moest met een minimaal budget en in beperkte tijd gebouwd worden. Verantwoordelijke architecten zijn Thompson en Rose Architects. Zij hebben gekozen voor materialen uit de omgeving zoals rivierstenen en cederhout, hierdoor passen de gebouwen nog beter in hun omgeving.

Bekijk de fotospecial van Paint Rock Camp. Klik hier.