Architectuur

Tentoonstelling Jonge makers, denkers, dromers. BEL architecten

deSingel en het Vlaams Architectuurinstituut bieden twee seizoenen lang aan acht jonge architectenbureaus een platform aan om hun ideeën over architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp aan een breed publiek voor te stellen. De architecten krijgen de opdracht om al ontwerpend een onderzoek uit te werken dat oplossingen kan aanreiken voor prangende vraagstukken en kwesties.

Bel architecten - een samenwerking tussen ingenieurarchitecten Jeroen Beerten en Tom Louwette opererend vanuit Antwerpen - zijn nummer drie in de reeks.
Een bijzondere interesse voor opdrachten op de snijlijn tussen architectuur, infrastructuur en landschapsontwerp kenmerkt hun jonge praktijk. In hun portfolio valt de diversiteit van schaalgrootte en architectuurprogramma’s die ze reeds onderzochten op. Daarnaast verrast het door nieuwe beelden waarbij het uitgesproken publieke karakter van een constructie uitgewerkt is.

BEL Architecten werkt aan een moeilijk ontwerpvraagstuk: op de site van de Oudaan en de Wilde Zee in Antwerpen. Als oefening projecteert BEL Architecten acht projecten op dit gebied. Wat blijkt? Architectonische objecten, die zich op geen enkele manier tot deze Antwerpse context verhouden, suggereren dat de plek met een collage van programma’s en verschillende schaalniveaus moet aangepakt worden. BEL Architecten wil een debat over een stedelijkheid die zich niet in een icoon of een beeld vastzet. Het mag rauw en onaf, met frictie en experiment.

Debat en vernissage - 31 januari 2012

Debat met Jeroen Beerten, Tom Louwette (BEL architecten) Eric Antonis (voormalig cultuurschepen Antwerpen), Kristiaan Borret (Stadsbouwmeester Antwerpen), Floris Alkemade (OMA), Christoph Grafe en Katrien Vandermarliere (VAi)

Meer info, klik hier

Praktisch:
OPEN wo > zo 14 > 18 uur en bij voorstellingen 19 > 23 uur; GESLOTEN ma/di en feestdagen