Tectum Dekkers is eerste dakdekker in BelgiŽ met certificaat klasse 8

  BE   6 juni 2018 Bron: Tectum Group
Tectum Dekkers is eerste dakdekker in BelgiŽ met certificaat klasse 8
Tectum Dekkers behaalt een certificaat klasse 8 binnen de categorie D8, een uitzonderlijk en nieuw gegeven in de Belgische bouwwereld aangezien geen enkel ander dakdekkersbedrijf deze classificatie bezit. Voor Tectum Group echter is deze erkenning het logisch gevolg van een consistent innoverend beleid met aandacht voor de lange termijn. Een opdrachtgever kan dankzij deze erkenning rekenen op de technische expertise en financiŽle draagkracht van het bedrijf om ook grote projecten met succes af te ronden.

Werken van meer dan 5,33 miljoen euro

Een erkenning is nodig voor het uitvoeren van overheidsopdrachten van een bepaalde aard en omvang. Concreet houdt de certificering in dat het bedrijf naast een aantal administratieve voorwaarden, ook zijn technische bekwaamheid en financiŽle en economische draagkracht moet kunnen bewijzen. Klasse 8 is de hoogst erkende klasse en betekent dat het bedrijf werken van meer dan 5.330.000 euro kan aannemen.

Joke Martens, hoofd administratie van Tectum Dekkers, ontfermde zich over deze aanvraag. ďDe aanvraag voor een klasse 8 erkenning verliep via Confederatie Bouw. Zij hebben ons hier sterk in begeleid en dienden de aanvraag in bij de erkenningscommissie van de Federale OverheidĒ, vertelt Joke. ďDeze erkenning zal in de toekomst nieuwe deuren voor ons openen.Ē

Expert in platte daken

Tectum Dekkers is actief in BelgiŽ en Polen en heeft vestigingen in Antwerpen, Brussel, Charleroi, Genk, Gent en Warschau. Het bedrijf is gespecialiseerd in de waterdichting van platte daken op de professionele markt. Eerder maakte Tectum Dekkers o.a. het MAS (Antwerpen), AZ Delta (Roeselare), het Europese Parlement (Brussel) en de Warsaw Spire (Warschau) waterdicht. Ook de nieuwe bibliotheek De Krook in Gent, het Herman Teirlinck gebouw in Brussel en ít Groen Kwartier in Antwerpen staan op de referentielijst.

Tectum Dekkers is onderdeel van het familiebedrijf Tectum Group. De groep telt meer dan 400 medewerkers en is actief in BelgiŽ, Nederland en Polen. Met een omzetcijfer van 130 miljoen euro realiseert de groep jaarlijks meer dan 4.500.000 m≤ waterdichting op alle soorten daken. Andere bedrijven van de Tectum Group gaan ook voluit voor certificeringen: zo mag Tectum Constructors prat gaan op een VCA ** (dubbele ster) certificaat.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo